Paslanmaz Çelik Çatal Bıçak Nasıl Temizlenir?
Genellikle mutfaklarda kullanılan paslanmaz çelik çatal ve bıçak nasıl temizlenir anlattık. İşte, paslanmaz çelik çatal ve bıçak nasıl temizlenir:

Paslanmaz çelik çatal bıçak takımı, adından da anlaşılacağı gibi, kolay kolay bozulmayan, paslanmayan veya lekelenmeyen özel bir metal türüdür. Bununla birlikte, kullanımla veya zamanla, paslanmaz çelik mutfak eşyalarınız muhtemelen kirlenecek ve lekelenecek, parlaklıklarını ve temiz görünümlerini kaybedecektir. Çatal bıçaklarınızı temizlemek için bulaşık makinenizi kullanabilir veya inatçı lekeleri ve birikintileri parçalamak için manuel yöntemler kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bundan sonra, biraz ekstra çabayla mutfak eşyalarınıza yeni gibi bir parlaklık kazandırabilirsiniz. Genellikle mutfaklarda kullanılan paslanmaz çelik çatal ve bıçak nasıl temizlenir anlattık. İşte, paslanmaz çelik çatal ve bıçak nasıl temizlenir:

İnatçı Lekeler Nasıl Çıkartılır?

  1. Temizleme solüsyonunuzu oluşturun. Küçük bir tabak, tabak, kase veya kapta kabartma tozu ve sıvı bulaşık deterjanını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu kombinasyon, zorlu kirleri ve zor lekeleri parçalamak için mükemmeldir.
  2. Temizleme macununu çatal bıçak takımınıza uygulayın. Hiçbir şeyin atlanmadığından emin olmak için çatal bıçaklarınızı teker teker temizlemek isteyebilir veya zaman kazanmak için hepsini birden yapmak isteyebilirsiniz. Macunu kirli alanlara naylon bir yıkayıcı veya yumuşak kıllı bir fırçayla hafifçe ovarak yapışkan ve pisliği ayırın.
  3. Kalan lekeleri temizleyin. Kabartma tozu/bulaşık deterjanı macununuzla iyice temizledikten sonra bile çatal bıçaklarınızda bazı lekeler kalabilir. Sizin için durum buysa, bunları seyreltilmemiş beyaz sirke ile temizlemek için temiz bir naylon temizleyici veya yumuşak kıllı bir fırça kullanın.
  4. Temizlenmiş çatal bıçaklarınızı durulayın ve kurulayın. Kalan tüm yiyecekler, lekeler ve diğer kirlilikler temizlendikten sonra neredeyse işiniz bitti. Çatal bıçağınızı su altında durulayın ve ardından fazla nemi silmek için yumuşak, kuru bir bulaşık bezi kullanın, çünkü elle kurutma leke oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.

Bulaşık Makinesi Kullanarak Nasıl Temizlenir?

  1. Çatal bıçaklarınızı önceden temizleyin. Çatal bıçaklarınızı doğrudan bulaşık makinesine atmak bazen inatçı yiyecek parçalarının veya sosların üzerine yapışmasına sebep olabilir. Gümüş eşyaları bulaşık makinesine koymadan önce hafifçe temizleyerek bunun olmasını önleyebilirsiniz.
  2. Çatal bıçaklarınızı bulaşık makinesine yerleştirin. Bulaşık makinenizde çatal bıçak takımınızın durumunu en iyi yansıtan ayarı seçin. Çoğu durumda, normal bir döngü yeterli olmalıdır, ancak özellikle kirli sofra takımları, ağır bir döngü gerektirebilir. Yapabiliyorsanız, kurutma döngüsünü kapatın. Ardından bulaşık makinenize uygun bir deterjan ekleyin, kapağını kapatın ve ardından yıkama programını başlatın.
  3. Gerekirse ek döngüleri çalıştırın. Paslanmaz çelik bazen tamamen temizlenmeden önce birkaç yıkama döngüsü gerektirir. Özellikle eski bulaşık makineleri ve çok kirli çatal bıçak takımları, bulaşık makinesinin ikinci kez yıkanmasını gerektirebilir.
  4. En iyi sonuçlar için elde kuru yıkanmış çatal bıçak takımı. Bulaşık makinenizin temizleme döngüsü tamamlandıktan sonra çatal bıçaklarınızı makineden çıkarın. Çatal-bıçak çoğunlukla kuru olsa bile, her bir aleti yumuşak, kuru bir bezle veya bir parça kağıt havluyla iyice silin. Elle kurutma, çatal bıçak takımınızda kalan lekeleri azaltır.
  5. Isı çizgilerini veya kalan lekeleri çıkarın. Paslanmaz çelik çatal bıçaklar, yiyecek lekeleri veya aşırı ısıya maruz kalma nedeniyle izlenebilir. Çoğu durumda, bu tür lekeler yumuşak bir bulaşık bezi veya cilalama bezi ile parlatılabilir.

Çatal Bıçağınızdaki Parıltıyı Ortaya Çıkarın

  1. Özel formüle edilmiş bir cila kullanın. Paslanmaz çeliğin parlatılması için özel olarak tasarlanmış pek çok farklı türde parlatıcı vardır. Bu tür ürünleri genellikle yerel bakkalınızın temizlik bölümünde, hırdavatçılarda, genel perakendecilerde ve çevrimiçi perakendecilerde bulabilirsiniz.
  2. Çatal bıçaklarınızı dönüşümlü olarak limon yağıyla parlatın. Limon yağı sadece paslanmaz çelik mutfak eşyalarınızın parlaklığını ortaya çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda limonun hoş ve canlandırıcı kokusunu da geride bırakacaktır. Bu yaygın cilalama maddesi çoğu bakkalda ve genel perakendecilerde bulunabilir. Çatal bıçaklarınızı cilalamak için limon yağı kullanmak için:
  3. Metalin dokusuyla parlatın. Ahşabın damarının ahşabın aktığı yönü göstermesi gibi, paslanmaz çelik çatal bıçak takımınızda da bir damar olacaktır. Genellikle paslanmaz çeliğin damarlarının dikey (yukarı ve aşağı) veya yatay (soldan sağa) olmasını bekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Çatal ve bıçak nasıl kullanılır?
  2. Kolay mutfak dekorasyonu fikirleri
  3. Kararan çatal kaşık nasıl temizlenir?
  4. Bakır eşyalar nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?