Panna Cotta Tarifleri: Hafif, Farklı ve Nefis 8 Panna Cotta Tarifi
Panna cotta nedir? Panna cotta hangi ülkenin tatlısı? Evde panna cotta nasıl yapılır? Panna cotta jelatinsiz nasıl yapılır? İşte, sofralarınızı güzelleştirecek 8 nefis panna cotta tarifi:

İtalyan mutfağına özgü bir tatlı olan panna cottanın geçmişi aslında çokta eskilere dayanmıyor. İlk olarak 1960'lı yıllarda çıkarılan İtalyan yemek kitaplarında yer verilen bu tatlı, İtalya'nın kuzeyinde yer alan Piedmont Bölgesi'nin geleneksel tatlısı olarak biliniyor. Geleneksel panna cotta tarifinde orman meyvesi sosu kullanılsa da, mutfak kültürü ve damak zevkine göre çikolatalı, karamelli ve meyveli çeşitleri de yapılıyor. Öyle ki bazı ülkelerde tuzlu panna cottalar da çok seviliyor. Ana malzemesi jelatin olan bu tatlı, kremalı, sütlü ve hafif bir tatlı olarak olarak sunuluyor. Peki, panna cotta nasıl yapılır? Panna cottanın çeşitleri nelerdir? İşte, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ve çok beğenilen 8 farklı panna cotta tarifi:


  1. Panna Cotta


Listemize klasik panna cottanın en geleneksel haliyle başlıyoruz. 5 farklı malzemeyle hazırlanan panna cottayı orman meyveli sos eşliğinde sunabilirsiniz. Üstelik hazırlaması yalnızca 20 dakika.


  1. Limonlu Panna Cotta


Son yıllarda cheesecake, cupcake gibi tatlıların içerisinde sık sık kullanılan limonu, bu kez panna cotta sosu yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Limon aromalı panna cottayı, yemeklerden sonra servis edebilirsiniz.


  1. Kahveli Panna Cotta


Kahve de tatlıların içerisinde kullanılmaya başlanan malzemelerden biridir. Kahveli panna cotta için granül kahve kullanabilir, çikolatalı sos ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Şeftali Soslu Panna Cotta


Krema, süt ve jelatin ile hazırlanan panna cotta'yı şeftali sosu ile tatlandırmaya ne dersiniz? Yapımında yalnızca 6 malzeme kullanılan şeftali soslu panna cottayı 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.


  1. Tuzlu Panna Cotta


Daha önce bahsettiğimiz gibi panna cotta artık sadece tatlı olarak değil, tuzlu çeşitleriyle de sunuluyor. Tuzlu panna cottayı parmesan peyniri, ceviz, kekik ve nar ekşisi ile hazırlayabilirsiniz.


  1. Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta


Tuzlu panna cotta yapımında peynir kullanmak istemiyorsanız, önerimiz hindistan cevizi şekeri. Akçaağaç şurubu veya bal ile tatlandırılan bu tarifi, kısa sürede hazırlayabilirsiniz.


  1. Bal Kabaklı Panna Cotta


Özellikle kış aylarında büyük bir ilgi gören bal kabağını farklı tatlılar da kullanmak istiyorsanız, bal kabaklı panna cotta tam size göre. İsteğe göre böğürtlen ve frambuaz ile süsleyebilir, dondurma eşliğinde sunabilirsiniz.


  1. Vişne Soslu Panna Cotta


Dondurulmuş vişneleri nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız, vişne soslu panna cotta tarifine göz atın. Kolayca hazırlanan bu tatlı, hafif tatlar sevenlerin favorisi olacak, bizden söylemesi.


Şunlara da göz atın;

  1. Cheesecake tarifleri
  2. İtalyan tatlıları
  3. Fransız tatlıları
  4. Fırınsız tatlı tarifleri
  5. Az malzemeli tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ezogelin Çorbasının Yanına Ne Gider: 12 Ana Yemek Önerisi
Kobe Eti Nedir, Neden Bu Kadar Pahalı?
Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Saklanır?
25 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Sokak Lezzetlerinin Başkenti Amsterdam
Gündüzleri Aşırı Uyku Halinden Nasıl Kaçınırız?