Tam Kıvamında Pankek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Pancake nasıl yapılır? Pancake çeşitleri nelerdir? Pancake yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte, nefis mi nefis pancakeler yapmanızı sağlayacak birbirinden kolay püf noktaları:

Sabah kahvaltılarının en sevilen lezzetlerinden biri olan pankek'i sizlere sunuyoruz. Puf puf kabarmış, tam kıvamında pancake yapmak biraz zor gibi görünse de, püf noktalarıyla oldukça kolay. Hazırlaması 10, pişirmesi 10 dakika süren pancake, zahmetsizce hazırlayabileceğiniz bir kahvaltılık. Üstelik hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunabilirsiniz. Pancake nasıl yapılır diye merak edenler için, ilk adım ana malzemeleri bir araya getirmekten geçiyor. Un, yumurta ve süt ile hazırlanan pancake hamurunu, tuz veya toz şeker ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Hazırlanan pancake hamuru, yağlanmış tavada iki taraflı olarak pişiriliyor. Hazırlanan pancakeler tabaklara konulduktan sonra üzerini peynir, bal, çikolata ve meyve ile süsleyebilirsiniz. Peki, pancake çeşitleri nelerdir ve pancake yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, pancake yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

  1. Soğuk malzeme kullanmak;

Pancake yapımında günlük taze malzemeler kullanmak oldukça önemli. Bunun yanı sıra süt, yumurta, margarin gibi malzemeleri buzdolabından çıkarttığınız gibi kullanmanız gerekiyor. Böylece tam kıvamında pankekler hazırlayabilirsiniz.

  1. Farklı kaplar kullanmak;

Pankek yapımında birçok kişi, tek bir kap kullanıyor. Pankek yaparken katı malzemeleri bir kapta, sıvı malzemeleri farklı bir kapta karıştırın. Son olarak katı ve sıvı malzemeleri bir araya getirerek daha kolay karıştırabilirsiniz.

  1. Yumarta sarılarını ayırmak;

Eğer çok lezzetli ve pofuduk bir pankek yapmak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken diğer nokta yumurtanın sarı ve beyazını ayırmak. Yumurta sarısını diğer sıvı malzemelerle birleştirip köpük kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvam tuttuğunda yumurtanın beyazını ekleyebilirsiniz.

  1. Çok fazla karıştırmamak;

Pankek ve krep birbiriyle sık sık karıştırılır. Fakat bu iki tarif arasındaki fark ise karıştırmaktan geçiyor. Krep, yoğun bir şekilde karıştırılan ve akışkan bir kıvamda sunulan yemektir. Pankek yapımında ise malzemeleri çok fazla karıştırmaya gerek yok.

  1. Mikser yerine çırpını kullanmak;

Pankeki mikser ile karıştırırsanız, olması gerektiğinden daha sıvı bir kıvama gelir. Bu da pişen pankeklerin sertleşmesine neden olur. Bu yüzden karıştırma işlemini tel çırpıcı ile yapmaya özen gösterin.

  1. Pankek hamurunu bekletmemek;

Pankek hamurunu hazırladıktan sonra çok fazla bekletmeden pişirmeniz gerekiyor. Bu sayede pofuduk pankekler elde edebilirsiniz. Hamur bekledikçe sönmeye başladığında pankeklerin pofudukluğu da azalacaktır.

  1. Çok fazla yağ kullanmamak;

Pankek yapımında 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı kullanmak yeterli olacaktır. Çok fazla yağ kullanırsanız, pankekleriniz de yağlı olur.

  1. Hamuru tavaya yaydırmamak;

Krep yapımında bir kepçe harç tavaya eklenir ve tavanın her köşesine yayılır. Böylece incecik, tül gibi krepler elde edilir. Ancak pankekin doğru kalınlıkta olması için harcı yaydırmamaya özen gösterin.

  1. Ocağı kısık ateşe getirmek;

Pankek, çabuk pişen bir yemektir. Bu yüzden pankek harcını tavaya koyduğunuzda ocağın altını kısık ateşe getirin. Bu sayede içi de çiğ kalmayacaktır.


Pankek Çeşitleri Nelerdir?

  1. Çikolatalı orman meyveli pankek
  2. Yaban mersinli pankek
  3. Pankek
  4. Tuzlu pankek
  5. Meyveli pancake

Şunlara da göz atın;

  1. Pankek tarifleri
  2. Kabarık kek yapmanın püf noktaları
  3. Patates haşlamanın püf noktaları
  4. Evde salep nasıl yapılır?
  5. Evde çorba hazırlarken yapılan hatalar

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?