Pankek Tarifleri: Kahvaltı Sofralarına Özel 12 Farklı Pankek Tarifi
Pankek tarifi bugün tüm dünyada farklı tarif ve yorumlarıyla beraber çok sevilen lezzetler arasında. Bazı araştırmalar pankek tarifinin çok çok eski zamanlara dayandığını gösteriyor. Öyle ki tarih öncesi atalarımız sadece krep ya da pankek yemiş olabilir. National Geopraphic'e göre 3.000 yıllık öğütme aletleri üzerindeki nişasta tanelerinin analizleri, Taş Devri aşçılarının un yaptığını gösteriyor. Araştırmacıların tahminine göre, muhtemelen suyla karıştırılmış ve sıcak, muhtemelen yağlanmış bir kaya üzerinde pişirilmişti. Sonuç olarak fikir bugünküne benzerdi. Hamurdan yapılmış ve kızartılmış yassı bir kek.İtalyan Alplerinde 1991 yılında keşfedilen 'Buz Adam' Otzi'ye ilişkin araştırmalar neolitik dönem sakininin ne yediği hakkında ipuçları veriyordu. Son öğünlerinde kızıl geyik ve dağ keçisi ile birlikte öğütülmüş siyez buğdayı vardı. Yanında tükettiği kömür parçaları, açık ateşte pişirilmiş gözleme şeklinde olduğunu gösteriyor. Yine benzer bir fikir. Bununla beraber eski Yunan ve Romalılar ise balla tatlandırılmış krepler yiyorlardı. Bu kısa tarihçenin ardından bugüne gelelim. Pankek tarifi nasıl yapılır? İşte 12 farklı pankek tarifi... Pankek tarifi yapılış aşamaları için isimlerine tıklayın.

Güneydoğu Avrupa kökenli bir yemek olan pankek, yumurta, tereyağı ve süt ile hazırlanır. İnce ve yuvarlak bir şekilde sunulan pankek, yağlanmış tavada pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır. Pankekin yapımı ve şekli dünya çapında değişiklik gösterir. Kuzey Amerika'da pankekin daha kalın ve kabarık olması için maya, kabartma tozu gibi malzemeler kullanılır. İngiliz mutfağında ise maya kullanılmaz ve krep ile benzerlik gösterir. Pankek günün herhangi bir saatinde tüketilebilse bile, Amerika'da kahvaltı yemeği olarak görülür. Pankeki zenginleştirmek için, meyve, çikolata sosu, böğürtlen sos ve reçel gibi farklı dolgular kullanılabilir.

Kahvaltılık Pankek Tarifleri

  1. Pankek


Sade bir şekilde hazırlanan pankek, süt, un ve yumurta karışımından oluşur. Hazırlanan karışım önlü arkalı pişirildikten sonra servis tabağına alınır. İsteğe göre bal ve meyveler ile zenginleştirilir.

  1. Yaban Mersinli Pankek


Yaban mersini, muz ve vanilya ile lezzetlendirilen bu pankek, yalnızca 7 malzemeden oluşur. Porsiyonu, yaklaşık 135 kalori olan yaban mersinli pankek, yapışmaz yüzeyli tavada pişirilebilir.

  1. Şekersiz Muzlu Pankek


Okurlarımız tarafından en sevilen pankek çeşitlerinden biri de, şekersiz muzlu pankektir. Yulaf ezmesi, vanilya ve süt ile hazırlanan muzlu pankek, bal ve orman meyveleri ile tatlandırılır.

  1. Fırında Vişneli Pankek


Klasik pankek şeklinden sıkılanlar için, vişne, süt ve un ile hazırlanan fırında pankek tarifini öneriyoruz. Hazırlaması sabır isteyen bu tarif, hem göze, hem de damağa hitap eder.

  1. Çikolatalı Orman Meyveli Pankek


Kahvaltı sofralarına çok yakışacak çikolatalı orman meyveli pankek, ortalama 20 dakikada hazırlanır. İsteğe göre orman meyveleri ile süsleyebileceğiniz bu pankek, beyaz çikolata ile zenginleştirilir.

  1. Elmalı Pankek


Elma, un ve süt ile hazırlanan elmalı pankek, en hafif pankek çeşitlerinden biridir. Hazırlaması 15, pişirmesi 15 dakika süren bu tarif, bal ve badem ile zenginleştirilir. 

  1. Boxty


İrlanda mutfağıyla özdeşleşen boxty, 'patatesli pankek' anlamına gelir. Ana malzemeleri un, süt ve patates olan boxty, çift taraflı olarak kızartılır. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanır.

  1. Meksika Usulü Pankek


Meksika mutfağında pankek, süt kaymağı ile hazırlanır. Diğer pankek çeşitlerine göre daha kalın ve küçük porsiyonlarda sunulur. Bazı ülkelerde 'gorditas de nata' ismiyle de bilinir.

  1. Pankek Pasta


Hazırladığınız pankekleri, pasta yapımında kullanmaya ne dersiniz? Krema, çilek ve antep fıstığı ile doldurulan pankek pastası, küçük büyük herkesin favorisi olacak.

  1. Hotteok


Kore pankeki olarak bilinen hotteok, un, şeker ve maya ile hazırlanır. İç harcı ceviz ve kuruyemişlerle doldurulur. Videolu anlatımıyla hotteok tarifini kolayca hazırlayabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

  1. Tahinli ve Cevizli Pankek


Tahin ve süt ile hazırlanan bu pankek, bal ve ceviz ile zenginleştirilir. Hafif tadı ile çok sevilen bu pankeki, bal yerine pekmez ile de hazırlayabilirsiniz.

  1. Tuzlu Pankek


Pankeki genellikle bal ve meyve ile zenginleştirip tatlı bir şekilde sunsak da, tuzlu hamur işi sevenler için de bir önerimiz var. Hazırladığınız pankeki, kaşar peyniri ve salam ile birlikte sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Bebekler için pankek tarifleri
  2. Pankek yapmanın püf noktaları nelerdir?
  3. Kolay omlet tarifleri
  4. Diyet kahvaltı tarifleri
  5. Hazır yufkadan börek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif