Pandispanya Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Pasta yapımında yaygın olarak kullanılan pandispanya, bazı noktalara dikkat edilerek hazırlanmalıdır. İşte, pandispanya yaparken dikkat etmeniz gereken 6 püf noktası:

Özel günlerin vazgeçilmezi olan pastalar, genellikle pandispanyanın doldurulmasıyla hazırlanır. Çilekli, çikolatalı, muzlu gibi farklı çeşitleri bulunan bu pastaların yapımında hazır pandispanya yerine kendi kekinizi kullanmak istiyorsanız, sizi böyle alalım. Pandispanya yapımında en çok karşılaşılan sorunlar kekin kabarmaması ve yumurta kokmasıdır. Tam da dikkat etmeniz gereken püf noktalarını yazımızda derledik. 

Püf noktalarına geçmeden önce pandispanya tarifini defterinize eklemeyi unutmayın.

Pandispanyanın Püf Noktaları Nelerdir?


  1. Yumurtaları oda sıcaklığına getirin

Öncelikle pandispanya yapımında kullanılacak olan tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Ancak kabarmanın düzgün olmasını istiyorsanız, yumurtaları yarım saat önceden çıkarıp oda sıcaklığında bekletmeniz gerekir. 

  1. Yumurtaları ayırın

Puf puf kabaran pandispanyalar için, yumurtanın beyaz ve sarılarını farklı kaplara ayırın ve ayrı ayrı çırpın. Bu aşamada beyaz ve sarı birbirine karışmamalıdır. Yumurta beyazını çırparken, krema kıvamını alması için içerisine az miktarda tuz eklemeyi de unutmayın. 

  1. Harcı birleştirin

Yumurta beyazı ve sarılarını çırptıktan sonra, birleştirme işlemine de dikkat etmek gerekiyor. Yumurta beyazını mümkünse birkaç seferde ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru yedirin. Krema kıvamına gelen yumurta beyazını söndürmeyin. 

  1. Malzemeleri elekten geçirin

Yumurtaları güzelce karıştırdıktan sonra, kuru malzemeleri tarife dahil edebilirsiniz. Kuru malzemeleri havalandırın ve elekten geçirerek ekleyin. Eleme işlemi hem daha iyi kabarmasını sağlar, hem de içinde tortu oluşmasını engeller. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba veya yağlanmış kek kalıbına aktarabilirsiniz.

  1. Pişirme esnasında kapağını açmayın

Pandispanyayı fırına verirken, klasik pişirme derecesini bir tık düşürebilirsiniz. Ayrıca pişirme esnasında kapağı asla açmamanız gerektiğini de unutmayın. Mümkünse fırın camından kontrol edin. Kapağı erken açarsanız, pandispanyanız sönecektir. Pişirme işleminin ardından kürdan testi ile içini kontrol edebilirsiniz. 

  1. Soğutmayı unutmayın

Pandispanyayı hazırladıktan sonra hemen kalıptan çıkarmayın. Kabarıklığını koruması için, oda sıcaklığında 20-30 dakika soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kenarlarından sıyırarak çıkarabilir ve pastanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Brownie yapmanın püf noktaları nelerdir?
  2. Bazlama yapmanın püf noktaları
  3. Ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
  4. Kurabiye yapmanın püf noktaları
  5. Kabarık kek yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif