Ördek, kanatlı bir hayvan olsa da aslında tavuk etinin aksine kırmızı renkli bir ete sahiptir. Görünümü sığır etini andırsa da, tadının hindi eti ve dana eti melezinden oluştuğu söylenmektedir. Ördek eti, çok yağlı, sulu ve lifli bir yapıya sahiptir. Diğer kümes hayvanlarının aksine baharat ve aromatik tatlara uygundur.
Ördek eti, 4000 yıldır tüketilen, özellikle Uzak Doğu ülkelerinin vazgeçilmezi olan bir et çeşididir. Eski Yunan medeniyeti, Çin tarihi ve eski Türklerin mutfak kültüründe de ördek etine yer verilmiştir. Sağlık açısından birçok faydası olan ördek eti, özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilir. Günümüzde hala köy sofralarında tüketilen bir besindir. İçerdiği uçucu yağ, vücutta enerjiye dönüşür. Etinden pastırma, ciğerinden ise kavurma yapılabilir. Özellikle Çin, Fransa, Tayland ve İtalyan mutfağında sıkça tüketilir. Ayrıca av mutfağında da kış aylarında yer verilir. Çin mutfağında Pekin ördeği, İtalyan ve Fransız mutfağında ise av ördeği ve ördek ciğeri tüketimi yaygındır. Ülkemizde ise beyaz ete kıyasla çok az tüketilir. Ördek eti, bütün bir halde fırına atılarak pişirilebilir. Ayrıca kızartma ve ızgara da pişirme yöntemlerine de uygundur. Kızartma yapıldıktan sonra derisi mutlaka soyulmalıdır. Av ördeği, güzelce temizlenmeden pişirilmemelidir. Dondurulmuş ördek eti, buzlukta 3-12 aya kadar saklanabilir. Seezling ördek, pekin ördeği ve siste ördek tariflerimizden yararlanabilirsiniz. Ördek eti doğru bir şekilde tüketildiğin herhangi bir zararı yoktur. Ama fazla yağlı olması bazı kişilerde sağlık sorunlarına yol açabilir. Şunlara da göz atın;Ördek Eti Yenir Mi?
Ördek Eti Nasıl Yenir?
Ördek Etinin Zararı Var Mı?