Ördek Eti Yenir Mi?
Ördek eti yenir mi? Ördek etinin tadı nasıldır? Ördek etinin zararı var mı? Ördek eti nasıl pişirilmeli? İşte, ördek eti tüketme yöntemleri:

Ördek, kanatlı bir hayvan olsa da aslında tavuk etinin aksine kırmızı renkli bir ete sahiptir. Görünümü sığır etini andırsa da, tadının hindi eti ve dana eti melezinden oluştuğu söylenmektedir. Ördek eti, çok yağlı, sulu ve lifli bir yapıya sahiptir. Diğer kümes hayvanlarının aksine baharat ve aromatik tatlara uygundur. 



Ördek Eti Yenir Mi?

Ördek eti, 4000 yıldır tüketilen, özellikle Uzak Doğu ülkelerinin vazgeçilmezi olan bir et çeşididir. Eski Yunan medeniyeti, Çin tarihi ve eski Türklerin mutfak kültüründe de ördek etine yer verilmiştir. Sağlık açısından birçok faydası olan ördek eti, özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilir. Günümüzde hala köy sofralarında tüketilen bir besindir. İçerdiği uçucu yağ, vücutta enerjiye dönüşür. Etinden pastırma, ciğerinden ise kavurma yapılabilir. Özellikle Çin, Fransa, Tayland ve İtalyan mutfağında sıkça tüketilir. Ayrıca av mutfağında da kış aylarında yer verilir. Çin mutfağında Pekin ördeği, İtalyan ve Fransız mutfağında ise av ördeği ve ördek ciğeri tüketimi yaygındır. Ülkemizde ise beyaz ete kıyasla çok az tüketilir.



Ördek Eti Nasıl Yenir?

Ördek eti, bütün bir halde fırına atılarak pişirilebilir. Ayrıca kızartma ve ızgara da pişirme yöntemlerine de uygundur. Kızartma yapıldıktan sonra derisi mutlaka soyulmalıdır. Av ördeği, güzelce temizlenmeden pişirilmemelidir. Dondurulmuş ördek eti, buzlukta 3-12 aya kadar saklanabilir. Seezling ördek, pekin ördeği ve siste ördek tariflerimizden yararlanabilirsiniz.

Ördek Etinin Zararı Var Mı?

Ördek eti doğru bir şekilde tüketildiğin herhangi bir zararı yoktur. Ama fazla yağlı olması bazı kişilerde sağlık sorunlarına yol açabilir.

  1. Yağ ve kalori oranı yüksek olduğu için, aşırı kilolu insanların, gastrit ve pankreatit hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi gerekir.
  2. Ördek, biriktiğinde damarların tıkanmasına yol açabilecek genişlikte bir kolesterol içerir. Bu yüzden kolesterol, kalp-damar ve karaciğer hastalarının tüketmeden önce doktora danışması gerekir.
  3. Sindirimi zordur ve uzun süre sindirilir. Bu yüzden sindirim problemi yaşayan kişilerin dikkatli olması gerekir.
  4. Alerji yapabilir. Alerjik bünyelerde mutlaka doktora danışmak gerekir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Ördek yumurtası yenir mi?
  2. Leylek eti yenir mi?
  3. Güvercin eti yenir mi?
  4. Meşe palamudu yenir mi?
  5. Kirpi eti yenir mi?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi