Önceden Kıyılmış Sarımsak Taze Sarımsak Kadar İyi mi?
Sarımsak yemeklere inanılmaz lezzet katan süper bir besindir. Sarımsak tutkunları hemen hemen yer yemeklerine sarımsak eklerler. Peki kolaylık olması adına sarımsağı önceden ezip saklamak ne kadar doğru? Önceden kıyılmış sarımsak taze sarımsak kadar iyi mi?
Önceden Kıyılmış Sarımsak Taze Sarımsak Kadar İyi mi?

Herkes rahatlık ve kaliteyi bir araya getirmek ister ve bu nedenle önceden kıyılmış sarımsak gibi şeylerin taze yerine geçebileceğini umuyoruz. Sarımsak, yemek pişirmede her yerde bulunur, kültürel sınırları aşan ve hemen hemen her yemeğe uygun bir bileşen olarak tuz ve biberle birlikte sıralanır. Aynı zamanda harika bir tada sahiptir, önceden hazırlanmış sarımsak tariflere ve sarımsak eklemek için hızlı olacaktır.

Çoğu insanı yaptıkları her şeye bir bardak sarımsak atmaktan alıkoyan tek şey, hazırlamanın biraz zahmetli olmasıdır. Sarımsak dişleri titiz ve yapışkandır ve sarımsak kıyma, sevilen bir malzeme uğruna katlanılan bir angarya haline gelebilir. Yani önceden kıyılmış sarımsağın çekiciliği oldukça açık. Kim doğramayı atlayıp bütün sarımsaklarını buzdolabında aylarca dayanan bir kavanozdan almak istemez ki?


Sarımsak

Önceden Kıyılmış Sarımsak, Taze Sarımsaktan Daha Az Tada Sahiptir

Yemek pişirirken önceden kıyılmış sarımsak kullanıyorsanız, gerçekten çok şey kaçırıyorsunuz. Sarımsak, kesildikten ve oksijene maruz kaldıktan sonra hızla bozulur- taze sarımsak bile tavaya girmeden hemen önce ezilmeli veya kesilmelidir. Sarımsağın keskin tadından sorumlu bir bileşen olan allicin, ilk başta güçlü olacak ve daha sonra oturdukça sağlam tat ve aromasını kaybedecektir. Sonunda, fazladan ekleseniz bile tarifinizdeki sarımsağı zar zor tespit edebileceksiniz. Önceden kıyılmış sarımsak bir kavanozda saklanabilir, ancak yine de lezzetini kaybeder ve aynı etkiyi bir tabağa getirmez.

Önceden kıyılmış sarımsağın, bu lezzet kaybına bağlı başka bir dezavantajı daha vardır. Sarımsağı rafta sabit tutmaya ve tadını korumaya çalışmak için, kavanozlanmış sarımsak büyük olasılıkla koruyuculara sahip olacak ve bu da ürüne kötü görünen bir tat kazandıracaktır. Aynı zamanda bakteri üremesini önlemek için pastörize edilir, ancak bu işlem, sarımsağı en başta güzel yapan bileşenleri öldürür. Sarımsağı kavurmaya alışkınsanız ve aromasını seviyorsanız, size onu kullanmayı bırakmanızı söylemeyiz- ancak en iyi sarımsağı tatmak isteyenler için, taze gitmenin tek yolu tazedir.

Şunlara da göz atın;

  1. Sarımsak soymak için kullanılan basit yöntem
  2. Neden sarımsak için ezici kullanmamalısınız?
  3. Sarımsak sebze midir?
  4. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?
  5. Saksıda sarımsak nasıl yetişir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Anne Yemekleri: Anneler Günü’nde Ne Yemek Yapılır, En Sevilen Yemekler Nelerdir?
Anneler Günü’nde Sofraya Hangi Çiçek Konur?
Anneler Günü’ne Özel Evde Hazırlayabileceğiniz 7 Nefis Yemek
Anneler Günü Pastaları: Evde Kolayca Yapabileceğiniz 10 Özel Pasta Tarifi
Anneler Günü İçin 5 Farklı Hediye Fikri
4 Kişilik Krep Tarifi İle Kaç Tane Krep Çıkar?