Çin makarnası olarak da bilinen noodle, bir şehriye veya erişte türüdür. Genellikle hazır paketler halinde satılan noodle, 10 dakika gibi kısa sürede hazırlanır. İsteğe göre sebze, et ve deniz ürünleri ile zenginleştirilir. Özellikle yabancı ülkelerde soya sosu gibi farklı soslar kullanılarak aroma katılır. Peki, evde yapabileceğiniz noodle tarifleri nelerdir? İşte, mutlaka denemeniz gereken 17 farklı noodle tarifi:
Tavuk göğsü, brokoli, havuç ve soya sosu ile hazırlanan noodle, isteğe göre farklı sebzelerle de zenginleştirilir. Porsiyonu, ortalama 290 kalori değerindedir. Susam, fıstık, bal ve soya sosu ile hazırlanan bu yemek, özellikle Uzak Doğu ülkelerinin vazgeçilmezidir. Kolayca hazırlanan yer fıstığı soslu noodle, ana yemek olarak sunulabilir. Ancak fıstık alerjisi olan kişilerin kesinlikle tüketmemesi gerekir. Deniz ürünleri sevenleri böyle alalım. Karides, mezgit ve acı biber ile hazırlanan bu yemek, fasulye, havuç ve baharat tozu ile zenginleştirilir. Deniz ürünlü noodle, ince kıyılmış maydanoz ile birlikte sunulur. Beyaz lahana, havuç, biber, karnabahar, kabak, zencefil ve mantar ile hazırlanan sebzeli noodle, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Uzun süre tok tuttuğu için, öğle veya akşam yemeklerinde tüketilmesi önerilir. Dana antrikot ile nefis mi nefis bir noodle hazırlamaya ne dersiniz? Yüksek oranda protein içeren etli noodle, soya sosu ile zenginleştirilir. Diyet listelerinde noodle tarifine yer vermek isteyenler için de bir önerimiz var. Brokoli ve soya filizi ile zenginleştirilen noodle, ortalama 30 dakika içerisinde hazırlanır. Yapımında kepekli noodle kullanıldığı için kalori değeri daha düşüktür. Makarna ve tavuk yemeklerinde sık sık yer verilen köri sosunu, bu kez noodle yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Tavuk eti, soya fasulyesi ve mısır turşusu ile hazırlanan körili noodle, hem pratik, hem de doyurucu bir yemektir. Tavuk eti ve erik sosu ile hazırlanan bu yemek, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Okurlarımız tarafından çok sevilen noodle tarifini, kişniş ile zenginleştirebilirsiniz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan parmesan peynirli noodle, 15 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre tavuk veya kırmızı et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Bezelye, ıspanak, mısır turşusu ve zencefil hazırlanan sebzeli noodle, havuç, biber gibi farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. İsteğe göre soya sosu da ekleyebilirsiniz. Uzakdoğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ramen, Japon eriştesi olarak da bilinir. Soya sosu, sarımsak ve yumurta ile hazırlanan bu yemeğin porsiyonu, 370 kaloridir. Vejetaryen menülerine uygun olarak sunulan veginoodle, havuç, biber gibi sebzelerle zenginleştirilir. Ortalama 15 dakikada sofralardaki yerini alır. Soba noodle, Japon mutfağına özgü karabuğday ile yapılan ince eriştelere denir. Susam sosuyla zenginleştirilen soba noodle, farklı tatlar denemek isteyenler için ideal bir seçimdir. Chow mein, sebzeler ve tavuk, et ya da deniz ürünlerinin birleşimi ile oluşan çin noodle'ıdır. Soya sosu, sebzeler ve etin uyumu ile lezziz bir yemek. Karidesli pad thai, basta Tayland olmak üzere Asya ülkelerinde oldukça sevilen bir yemektir. Ana malzemeleri karides, noodle ve tamarin olan bu tarif, ana yemek olarak sunulabilir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan butter noodle, özellikle Alman mutfağında tüketilir. İsteğe göre sade veya soslu bir şekilde sunmak mümkündür. Havuç, lahana ve dolmalık biber ile hazırlanan noodle, balık ve soya sosu ile zenginleştirilir. Uzak Doğu mutfağında çok sevilen tariflerden biridir. Şunlara da göz atın;