Nohut, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baklagil türüdür. Faydaları saymakla bitmeyen bu besin, protein bakımından zengindir. Uzun süre tokluk hissi verdiği için, diyet listelerinde de tercih edilir. Sulu yemek, salata, meze ve sos yapımında kullanılır. Kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olan nohut, sindirim sistemini de destekler. Severek tükettiğimiz bu besini normal yemekler yerine farklı tariflerde kullanmak istiyorsanız sizi böyle alalım. İşte, diyet listelerine ekleyebileceğiniz nohutlu salata tarifleri:
Nohut, domates, biber ve turşu ile hazırlanan bu salata, doyurucu bir tariftir. Et yemeklerinin yanında sunulabilir. Taze kekik ile süslenebilir.
Nohut, bulgur, nane ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, uzun süre tok tutar. Porsiyonu yaklaşık 160 kalori olan nohutlu bulgur salatası, nar ekşisi ile zenginleştirilebilir.
Nohut ve pancarı hiç birlikte denediniz mi? Dereotu, salatalık ve zerdeçal ile zenginleştirilen bu salata, hem görünümü, hem de lezzetiyle iştahınızı açacak niteliktedir.
Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Köri, zencefil ve yoğurtlu sosla zenginleştirilen bu salatayı, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Yeşil zeytin, nar, maydanoz ve dereotu ile hazırlanan bu salata, sarımsaklı tahinli sos ile zenginleştirilir. İnce ince kıyılmış yeşilliklerle süslenir.
Cherry domates, haşlanmış nohut ve sirke ile lezzetlendirilen bu salata, baharatlarla harmanlanır. Şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır.
Kırmızı lahana, keçi peyniri, mantar ve haşlanmış nohutla hazırlanan bu salata, bol malzemesiyle sofraların gözdesi olacak niteliktedir.
Nohutun salata, domates ve zeytin ile buluşturulmasıyla hazırlanan renkli nohut salatası, ana yemeklerin yanında sunulur. Limon suyu ile lezzetlendirilir.
Taze kişniş ve chili biberi ile farklı bir yorum katılan bu salata, klasik salatalardan sıkılanlar için uygundur. Tahin, zeytinyağı ve limonlu sosla zenginleştirilir.
Beyaz peynir, soğan ve nohutla hazırlanan bu salata, piyaza benzer bir görünümdedir. Hafif ve doyurucu bir tariftir. Piyazın kullanıldığı her yemeğin yanında sunulabilir.
Şunlara da göz atın;