Nisan Ayına Özel 5 Pratik Bahar Tatlısı
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Nisan ayı baharın tazeliğini getirdiği için meyveli, hafif ve pratik tatlılar bu dönemde çok tercih edilir. İşte Nisan ayına özel, mevsime uygun 5 pratik tatlı tarifi!
Nisan Ayına Özel 5 Pratik Bahar Tatlısı

Baharın en taze yüzünü gösterdiği Nisan ayında, ağır tatlılar yerine hafif, meyveli ve pratik tarifler sofraların yıldızı oluyor. Çileğin, limonun ve taptaze mevsim meyvelerinin başrolde olduğu bu 5 kolay tatlı tarifiyle hem damağınızı şenlendirecek hem de mutfakta fazla vakit harcamadan misafirlerinizi mest edeceksiniz...

  1. Çilekli Magnolia Tatlısı

çilekli magnolia

Malzemeler:

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 2 yemek kaşığı un
  4. 2 yemek kaşığı nişasta
  5. 1 yumurta sarısı
  6. 1 paket vanilin
  7. 1 paket bebe bisküvisi (ya da yulaflı bisküvi)
  8. 1 kase doğranmış çilek

Yapılışı:

Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencerede çırpın ve pişirin. Kaynayınca altını kapatıp vanilini ekleyin. Bisküviyi rondodan geçirin. Kuplara sırayla krema, bisküvi ve çilekleri kat kat dizin. Soğutup buzdolabında dinlendirin.

  1. Limonlu Puding (Serinletici)

Malzemeler:

  1. 3 su bardağı süt
  2. 1 çay bardağı şeker
  3. 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  4. 1 yemek kaşığı un
  5. 1 limon kabuğu rendesi
  6. Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Tüm malzemeleri tencerede karıştırarak pişirin. Koyu kıvam alınca ocaktan alıp kaselere dökün. Üzerine limon kabuğu veya nane yaprağıyla süsleyin. Soğutup servis edin.

  1. Fırınsız Elmalı Kup

Malzemeler:

  1. 2 elma (rendelenmiş)
  2. 1 tatlı kaşığı tarçın
  3. 2 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 paket petibör bisküvi
  5. Yoğurt veya krema

Yapılışı:

Elmaları tavada şeker ve tarçınla pişirin. Bisküviyi ufalayın. Kuplara sırayla bisküvi, elmalı harç ve yoğurt/krema koyun. İsteğe göre cevizle süsleyin.

  1. Orman Meyveli Parfe

Malzemeler:

  1. 1 paket krema (200 ml)
  2. 1 çay bardağı pudra şekeri
  3. 1 su bardağı karışık orman meyvesi (çilek, böğürtlen, yaban mersini)
  4. 1 su bardağı ufalanmış bisküvi

Yapılışı:

Kremayı ve şekeri çırpın. Meyveleri ve bisküviyi ekleyin. Karışımı streç film serili kalıba dökün. Derin dondurucuda 3-4 saat bekletin, dilimleyerek servis edin.

  1. Hindistan Cevizli Toplar (3 Malzemeli)

Malzemeler:

  1. 1 paket süt kreması (200 ml)
  2. 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  3. 1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırın. Elinizle küçük toplar yapın. İsterseniz üzerini eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz. Buzdolabında dinlendirip servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Pişirmeden Yapılabilecek 5 Lezzetli Tatlı
  2. Kıbrıs Tatlısı Yapmanın 7 Püf Noktası
  3. Gül Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları
  4. Mandalinanın Büyüleyici Aromasıyla 7 Nefis Tatlı
  5. 5 Farklı Elmalı Turta Tarifi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Filiz Gördünüz Diye Hemen Atmayın! Çimlenen Patates Hakkında Şok Eden Gerçek
Pişen Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapmalı?
Tepsi Kebabı Yapmanın 7 Püf Noktası
Deniz Börülcesi Yapmanın 9 Püf Noktası
Şef Sinem Özler Anlatıyor: Evde Lahmacun Yapılır Mı?
Soğan ve Salça Nasıl Kavrulur?