Neden Şeker Peelinginden Uzak Durmalıyız?
Şeker, peeling yapımında evde en çok kullanılan malzemelerden biridir. Peki, şeker peelingi zararlı mı? İşte, şeker peelingini yüzünüzden uzak tutmanızı gösteren nedenler:

Peeling cilt bakımında önemli bir rol oynar. İşlem ölü cilt hücrelerinden kurtulup gözeneklerinizi temizleyerek sivilce, ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Düzenli peeling aynı zamanda serumların ve nemlendiricilerin daha iyi nüfuz etmesini sağlar, böylece daha etkili çalışırlar. Yine de cildinize, özellikle de yüzünüz gibi hassas bölgelere peeling yapmanın bir doğru yolu, bir de yanlış yolu var. Sevilen şeker peelingi vücudun diğer kısımlarındaki donuk cildin azaltılmasına yardımcı olabilir, ancak bu tip peelingler yüz cildi için çok serttir.

Şeker Peelinginin Yan Etkileri Nelerdir?

Şeker peelingi büyük şeker kristallerinden oluşur. Buradaki fikir, kalıntıları ve ölü cilt hücrelerini temizlemek için bu granülleri cildinize masaj yapmaktır. Bununla birlikte, şeker peelinglerinin sert doğası onları yüz cildi için çok sert hale getiriyor. Özellikle normal şeker kullanıyorsanız ciltte küçük yırtıklar oluşturabilir ve hasara yol açabilirler. Yüz bölgesinde şeker peelingi kullanmak, tahriş, kızarıklık, kuruluk ve çizilmelere yol açabilir. Bu yan etkiler yalnızca mağazadan veya internetten satın alabileceğiniz şeker peelingleri için değil, aynı zamanda daha ince beyaz ve kahverengi şeker granülleri kullansanız bile ev yapımı peelingler için de geçerlidir.

Güvenli Yüz Peelingi Nasıl Yapılır?

Daha hafif peelingler haftalık peeling için uygun olabilir, ancak yalnızca küçük, yuvarlak şekilli parçacıklara sahip olmaları durumunda. Yeni bir yüz peelingini her zaman önce kolunuzda deneyin; eğer vücudunuz için çok sertse, yüzünüz için de fazla aşındırıcıdır.

  1. Alfa hidroksi asitler (AHA'lar)

Sitrik, laktik ve glikolik asitleri içeren AHA'lar, cildinizin görünümünü ve hissini iyileştirmeye yardımcı olmak için yüzeydeki cilt hücrelerini temizler. Aşındırıcı parçacıklar yerine bu asitleri içeren ürünler ölü cilt hücrelerini çözer.

  1. Beta hidroksi asitler (BHA'lar)

Belki de en iyi bilinen BHA, gözeneklerinizdeki ölü deri hücrelerini çözerek çalışan salisilik asittir. Salisilik asit tonerlerde, temizleyicilerde ve losyonlarda yaygın olarak bulunur. Tahrişi ve soyulmayı önlemek için aynı anda yalnızca tek bir salisilik asit içeren ürün kullandığınızdan emin olun.

Şeker Peelingi Nerede Kullanılır?

Önceden tahrişiniz olmadığı sürece, şekerli peelinglerin vücutta kullanılması genellikle güvenlidir. Özellikle dirsekler, dizler ve topuklardaki aşırı kuru, pürüzlü cilt lekeleri için kullanışlıdırlar. Kurumayı önlemek için ellerinize şekerli peeling bile kullanabilirsiniz. Şeker kristallerinin sert dokusu nedeniyle tahriş, yara ve kızarıklık olan bölgelere şeker peelingi kullanmaktan kaçınmalısınız. Şeker peelingi kullandıktan sonra birkaç gün sonra düzelmeyen herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız bir dermatologla konuşun. Hassas cildiniz, egzamanız veya herhangi bir iltihaplı cilt rahatsızlığınız varsa, şeker peelinginden kesinlikle kaçının.

Şunlara da göz atın;

  1. Vücut peelingi nasıl yapılır?
  2. Cilde zarar veren malzemeler
  3. Kahve telvesinin cilde faydaları nelerdir?
  4. Portakallı cilt maskesi tarifleri
  5. Cilt sağlığını bozan alışkanlıklar

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Kilo Vermenizi Engelleyecek 8 Besin Listesi
Kış Aylarında Saç, Cilt ve Tırnak Hasarını Onarmanın 8 Yolu
Leblebi Neye İyi Gelir ve Faydaları Nelerdir?
Her Gün 1 Bardak Kefir İçersek Ne Olur?
Mutfak Robotu Ne İşe Yarar?
Neden Bazı Meyve ve Sebzeleri Kabuklarıyla Yemelisiniz?