Ramazan'ın en önemli sembollerinden biri olan Ramazan pidesi, 11 ay boyunca en çok özlediğimiz besinlerden biridir. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran, fırınların önünde kuyruk oluşturan Ramazan pidesini yerken hepimizin yaptığı bir yanlış var. Ramazan pidesinin ılımasını beklemeden yiyorsanız, sağlığınızı tehlikeye atıyor olabilirsiniz.
Biliyoruz, sıcak sıcak yiyebilmek için iftara çok az zaman kala fırının önünde kuyruklara giriyor, pidenizi soğutmadan eve getirmeye çalışıyorsunuz. Ancak, uzmanların bu konuda bir uyarısı var. El yakar derecede sıcak olan Ramazan pidesi, hazımsızlığa ve reflüye sebep olabiliyor. Ayrıca ağız içinde ve yemek borusunda tahriş oluşturabiliyor. Ağız içinde yaraların oluşmasına yol açabiliyor. Bu yüzden pidenin en azından ılımasını bekledikten sonra tüketilmesi daha doğru bir oluyor. Ayrıca bolca karbonhidrat içerdiği için, çok fazla tüketilmesi halinde hipoglisemi ve hiperglisemi riskini artırıyor. Bu da insülin direncinin artmasına ve karın bölgesinin yağlanmasına sebebiyet veriyor. Pidenin posa içeriği zayıf olduğu için, bağırsak hareketlerini de yavaşlatıyor ve kabızlığa neden oluyor. Bu yüzden her şeyde olduğu gibi Ramazan pidesini de ölçülü bir şekilde tüketmek de fayda var. Şunlara da göz atın;Ramazan Pidesi Neden Çok Sıcakken Yenmemeli?