Kışın en bereketli meyvelerinden biri sayılan nar, güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Bilmecelere konuk olan bu meyve, hem sade bir şekilde, hem de tatlıların içerisinde kullanılabilir. Aynı zamanda bitki çayı olarak da tüketilmesi mümkündür. Narın faydalarını öğrendikten sonra, her gün bir adet tüketmeye özen göstereceğinizden oldukça eminiz. Çünkü nar, kalp çarpıntısından kanser türlerine kadar birçok hastalığa karşı doğal kalkan görevi görür. Narın faydalarını ve vücuda etkilerini sizlere sunuyoruz. İşte, narın faydaları ve nar çayı yapımı:
Nar çayı yapımında 2 farklı tarif vardır. Bunlardan ilki, 3 adet ayıklanmış narın suyu, 2-3 adet karanfil, 1 çubuk tarçını kaynatın. Kaynayan çayı süzdükten sonra bal ekleyerek tüketebilirsiniz.
İkinci tarif ise, yarım su bardağı ayıklanmış narı havana alın ve döverek suyunu çıkartın. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Karışımı ağzı kapalı bir kabın içine koyun ve buzdolabında muhafaza edin. Nar çayı yapmak istediğiniz zaman, narlı karışımından 1 tatlı kaşığı alın ve fincana koyun. Üzerine sıcak su ekleyerek tüketebilirsiniz.
Önemli Not: Nara karşı bir alerjiniz varsa, kesinlikle tüketmeyin. Eğer tansiyon veya şeker hastasıysanız, günde 1 avuç nar tanesi tüketmek yeterli olacaktır. Ancak tüketmeden önce doktora danışmayı unutmayın. Ciddi kronik bir hastalığınız varsa, alerjik bir bünyeye sahipseniz, nar çayı tüketmeden önce de doktora danışın. Doktorun onaylamadığı hiçbir şeyi tüketmeyin.
Şunlara da göz atın;