Nane Sirkesi Nedir, Nasıl Yapılır?
Nane sirkesi nedir? Nane sirkesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Nane sirkesi nasıl yapılır, hangi yemeklerde kullanılır? İşte, nane sirkesinin yapılışı ve kullanımı:

Nane, ballıbabagiller familyasına ait bir bitkidir. Genelde Temmuz ve Ağustos ayında açan nane, keskin kokusuyla yemekten sağlığa, kozmetikten bahçeye birçok farklı alanda kullanılabilir. Naneden elde edilen nane sirkesi ise, kullanım alanı geniş olan bir sirke türüdür. Tatlandırıcı olarak yemeklere eklenebilen bu besin, doğru koşullarda muhafaza edilmelidir.

Nane Sirkesi Nasıl Yapılır?

Nane yaprakları kaynatılarak elma sirkesine ilave edilir. Kapalı bir kavanozda belirli bir süre dinlenmeye alınır. Sirkenin dinlenme süresi 3 haftadır. Bu sürenin sonunda istediğiniz alanda kullanabileceğiniz nane sirkeniz hazır hale gelmiş olur. 

Nane Sirkesi Nasıl Kullanılır?

  1. Nane sirkesi, salatalarda sos olarak kullanılır.
  2. Tavuk ve kırmızı etin marinasyonunda kullanılır. Özellikle kuzu etinde tercih edilir.
  3. Mideyi rahatlatmak için kullanılacaksa, bir litre su ve bir yemek kaşığı nane sirkesi karıştırılarak hazırlanır. 
  4. Cildin kurumasını önlemek için, kür olarak nane sirkesi, sıcak suyun içine nane yapraklarının eklenmesi ve soğuduktan sonra cilde uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Ancak hassas cilt tiplerinde uygulanması önerilmez.
  5. Hoş kokusu ile çorba, limonata ve meyve sularına da eklenebilir.

Nane Sirkesi Nasıl Saklanır?

Nane sirkesi, ağzı kapalı kavanozlarda serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edilebilir. 

Nane Sirkesi Kaç Kalori?

100 gram nane sirkesi, ortalama 70 kalori civarındadır. Potasyum ve sodyum oranı yüksektir.

Nane Sirkesi Zararlı Mı?

Nane sirkesi, faydalı bir ürün olsa da, içeriğindeki minerallerin fazla tüketilmesi, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Asitli yapısı nedeniyle, ülser, reflü, gastrit gibi mide rahatsızlığı olanlara önerilmez. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin, tüketmeden önce doktora danışması önerilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Elma sirkesinin son kullanma tarihi geçer mi?
  2. Kayısı sirkesi nasıl yapılır?
  3. Balzamik sirke nerelerde kullanılır?
  4. Sirke anası nasıl saklanır?
  5. Sirke tarifleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kayseri İftar Mekanları: Kayseri'de Gidebileceğiniz 10 İftar Mekanı
Cennet Hurmalı Tarifler: Cennet Hurmasıyla Yapılan 10 Nefis Tarif
Hurmalı Tarifler: İftar Sofralarına Özel 25 Lezzetli Hurmalı Tarif
Ramazan'da Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gereken 5 Nokta
Sağlıklı, kolay oruç tutmak için 18 altın öneri
Oruç Tutmaya Engel Olan Hastalıklar Nelerdir?