Muz Çiçeklerinin Tadı Aslında Neye benziyor?
Muz en sevilen meyvelerden biridir. Şeker ikamesi olarak da tarifler içerisinde kullanılır. Muz meyvesi ağaçta yetişir ve bu meyvenin çiçekleri vardır. Peki muz çiçeklerinin tadı aslında neye benziyor?

En sevdiğin meyve hangisi? İster çıtır çıtır elmaları ısırmayı, ister sulu portakalların tadını çıkarmayı veya muzları dilimlemeyi tercih edin, meyvenin kendisinden daha çok sevilecek şey var. Birçok meyve veren ağaç, genellikle gözden kaçan yenilebilir çiçekler üretir. Elmalar, portakallar ve sağlıklı atıştırmalıklarınızın çoğu, garnitür olarak harika çalışan veya çaya dönüştürülen lezzetli çiçeklere sahiptir. Ancak muz çiçeği diğer birçok meyvenin çiçeklerinden farklıdır. Birkaç meyve çiçeği küçük ve narin olsa da, muz çiçeği büyük, sağlam ve doğru şekilde hazırlandığında şaşırtıcı derecede lezzetlidir.

Muz çiçekleri veya muz kalbi olarak da adlandırılan muz çiçekleri (musa acuminata), bitkinin yaygın olduğu Güney Asya yemeklerinde kullanılır. Bununla birlikte, ister bir sonraki akşam yemeği partinizde yemek pişirmek için harika bir et ikamesi veya sadece eğlenceli bir meze arıyorsanız, bu eşsiz ve hafife alınan yiyecek için yerel çiftçi pazarlarınızı araştırmaya değer olabilir.

Muz Çiçekleri Nelerdir?

Muz çiçekleri mor, koni biçimli yaprakları ile kolayca tanınır. Bu çiçekler, el adı verilen gruplar halinde muz salkımlarının dibinden yapraklarının içinde büyürler. Her bir çiçek bir "parmak" olarak kabul edilir. Burada gözyaşı damlası şeklindeki bitki, yetiştiriciler tarafından koparılmayı bekliyor. Veya kendi haline bırakılırsa, her parmak sonunda olgunlaşarak muz meyvesinin kendisi olur.

Kalın dış yapraklar yenilebilir, ancak daha çok arzu edilen iç kısımdaki yumuşak çiçeklenmedir. Koyu mor yapraklar çekildiğinde, ince beyaz çiçekli parmaklar (daha ince, daha pembe yapraklarla korunan) ortaya çıkar.

En büyük hallerinde, bu çiçeklerin tamamı yaklaşık yarım kilo ağırlığında olabilir ve bu, çiftçilerin neden bu daha ağır olanlardan bazılarını kaldırmaları gerekebileceğini düşündüklerine ışık tutar. Bununla birlikte, bu çiçekleri meyve olmadan önce çıkarmak, rahatlıktan daha fazlası için harikadır. Bu bitkiler, ne kadar iyi olabileceklerini bilen birçok yerel halk tarafından hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilmektedir.

Bu çiçeklerin çiçek açtığı yabani muz bitkileri çoğunlukla Güney ve Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişir. Diğer yakın ülkelere yayılmadan önce ilk olarak Malezya'da ortaya çıktığı söyleniyor. Ve beklediğinizden biraz farklı tadı var.

Muz Çiçeklerinin Tadı Nasıldır?

Dışarıdaki tüm muz severler için, muz çiçeklerinin meyvelerinin mükemmel tatlı ve tropikal tadını paylaşmadığını üzülerek bildiririz. Bununla birlikte, özellikle kokusunda, o muz aromasının bir ipucu var. Ne de olsa, muz çiçekleri sonunda bu lezzetli meyveye dönüşüyor.

Bu bitkinin tam tadını tarif etmek zordur. Biraz çiçeksi ve biraz cevizli. Doğru hazırlanmadığında veya çiğ tüketildiğinde de oldukça acı olabilir. Bu çiçekler genellikle enginar yapraklarının veya bambu filizlerinin tadıyla karşılaştırılır. Ancak genel olarak tadı oldukça hafiftir ve pişirildiği her şeyin aromasını emmesine olanak tanır.

Doku açısından da bu bitkiler oldukça tatmin edici. Bitkiden koparıldıklarında narin ve yumuşaktırlar, ancak aynı zamanda biraz sıkı gevreklik de sunabilirler.

Tüm bu nitelikler, onu vejetaryen bir ikameden geleneksel tavada kızartma yemeklerine kadar her türlü yemeğe dahil etmek için harika bir bileşen haline getirir.

Muz Çiçekleri İle Nasıl Pişirilir?

Bir muz çiçeğini pişirmenin birkaç yolu vardır, ancak mumsu dış yaprakların nadiren yendiğini not etmek önemlidir. Aksine, servis tabağı veya garnitür olarak yemeklere harika bir eşlik ederler. Bununla birlikte, iç çiçekler çok yönlüdür ve nötr tatları, onları pişirilen her şeyin lezzetlerini emmek için mükemmel kılar.

Çiçekler çiğ olarak yenebilir, ancak acıyı önlemek için uygun hazırlık çok önemlidir. Çiçeklerin etrafındaki yapışkan özsu, bu daha itici tadı içeren şeydir. Çiçekleri kullanmadan önce durulamak veya ıslatmak bu sorunu çözecektir. Pişmemiş çiçeği doğramak, bir salataya biraz arzu edilen doku eklemek için harikadır. Bununla birlikte, çoğunlukla kızartmalarda, çorbalarda ve diğer sıcak, tuzlu yemeklerde pişirilir. Tayland'ın ünlü pad thai'sinde genellikle muz çiçekleri bulunur ve birkaç Hint körisinde de bitki bulunur. Ayrıca köfte içine doldurulabilir veya kıta genelinde börek haline getirilebilir.

Daha yakın zamanlarda, muz çiçekleri kolay bir et ikamesi olarak keşfedildi. Spesifik olarak, daha ince dokusu, onu balıklar için harika bir alternatif yapar.

Şimdi, bu lezzetli yemeklerden birini yapmak için ilham aldıysanız, muhtemelen yakınınızdaki muz çiçeklerini nasıl bulacağınızı bulmanız gerekecek. Ve nerede yaşadığınıza bağlı olarak biraz zor olabilir.

Muz Çiçekleri Nereden Alınır?

Güneydoğu Asya'daki yol kenarındaki tezgahları veya Hindistan'daki hareketli gıda pazarlarını ziyaret ediyorsanız, bir yığın muz çiçeğini fark etmeniz muhtemelen çok zor olmayacaktır. Bununla birlikte, Kuzey Amerika'da veya dünyanın tropikal bölgeleri olmayan herhangi bir yerinde avlananlar için bitkinin izini sürmek biraz daha zor olabilir.

Bir şehirdeyseniz, yerel Asya pazarınıza gidin. İthal edilen bitkilerden bazılarını ürünler bölümünde bulabilirsiniz. İdeal muz çiçeklerini seçerken dış yaprakları hissetmeye özen gösterin. Birlikte sağlam ve sıkıştırılmış hissetmeleri ve canlı renklerini korumaları gerekir. Gevşek, esmerleşen yapraklar bitkinin ömrünün geçtiğinin bir işaretidir ve bunlardan kaçınılmalıdır. Konserve reyonunda da muz çiçekleri bulmanız mümkün olabilir.

Muz Çiçekleri Hakkında Besinsel Bilgiler

Yerel şehrinizde muz çiçeği avına çıkmak acı verici olsa da, sağlık yararları aramaya değer olabilir. Bu bitki çılgınca besleyicidir ve genellikle kendi yerel bölgelerinde ilaçlarda kullanılmıştır.

Muz çiçekleri ile ilgili, onları yemenin kanseri önleyebileceği, bağırsak sağlığını iyileştirebileceği ve kan şekeri seviyelerini düşürebileceği de dahil olmak üzere birçok sağlık iddiası vardır. Bu sözde faydaların çoğu, quercetin gibi bazı antioksidanların yüksek seviyelerine bağlanabilir. Bu bitki ayrıca lif açısından zengindir ve çinko, demir, kalsiyum, magnezyum ve daha fazlası gibi sayısız temel mineral içerir. Ayrıca, bonus olarak, muz çiçekleri minimum kalori içeriğine sahiptir ve yağ içermez.

Güney Asya'daki geleneksel tıbbi uygulamalar, bitkinin yapraklardan özsuyuna kadar neredeyse tüm parçalarının kullanıldığını gördü. Ayrıca çay haline getirilebilir ve ek olarak tüketilebilir.

Bu lezzetli bitkiyi yemeyi nasıl seçerseniz seçin, bu nispeten bilinmeyen süper gıda ile vücudunuza bir iyilik yaptığınızdan emin olabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pancar yeşilliklerinin tadı neye benziyor?
  2. Muzlu tarifler
  3. Muz kabuklarını yiyebilir misiniz?
  4. Muz cipsi nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Saklanır?
25 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Gündüzleri Aşırı Uyku Halinden Nasıl Kaçınırız?
Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?