Mutfak Lavabosu Altında Asla Saklamamanız Gereken 5 Ürün
Mutfak lavabosunun altındaki boşluk, genellikle daha fazla depolama için kullanılır. Ancak lavabonun altı her ürün için uygun değildir. İşte, mutfak lavabosunun altında asla saklamamanız gereken 5 eşya:

Mutfağınız küçükse ve yeterli depolama alanınız yoksa, mutfaktaki tüm alanları depolama için kullanmaya çalışabilirsiniz. Özellikle mutfak lavabosunun altındaki büyük boşluk, birçok kişi için en uygun saklama alanlarından biridir. Lavabo altı genişliği ile ideal bir saklama alanı olsa da, tüm eşyalar bu alanda saklanmaya uygun değildir. Bu yüzden mutfak lavabosunun altını saklama alanı olarak kullanmadan önce, bilmeniz gereken bazı noktalar var. Gelin, lavabo altında asla saklamamanız gereken ürünleri yakından inceleyelim.

Mutfak Lavabosu Altında Saklamamanız Gerekenler

  1. Küçük Ev Aletleri

Blender, çay makinesi, kahve makinesi, mutfak robotu gibi küçük ev aletleri, lavabo altında saklanmaya uygun değildir. Lavabonun altında çoğunlukla nem oluşur ve bu nem elektrikli aletler için güvenli değildir. Nem, küçük ev aletlerinde elektrik bağlantılarına zarar verebilir ve bu aletlerin bir daha kullanılamamasına yol açabilir. Cihazın herhangi bir yerinde görünür veya görünmez nem oluştuysa, cihazı fişe taktığınızda ciddi tehlikelerle karşılaşabilirsiniz. 

  1. Yiyecekler

Mutfak lavabosunun altı hem sıcak, hem de nemlidir. Bu da yiyeceklerin hızla küflenmesine, bayatlamasına ve bakteri üretmesine yol açar. Bu yüzden yenilebilir tüm besinleri buzdolabında, mutfak dolabında veya kilerde saklayın. Mutfak lavabosunun altını farklı ürünleri saklamak için değerlendirebilirsiniz. 

  1. Yanıcı ve Tehlikeli Kimyasallar

Çamaşır suyu gibi ağır ve tehlikeli kimyasallar, yanlış koşulda saklandığında kendiliğinden yanabilir. Lavabonun altının sıcak ve nemli olması, bu kimyasalların yanmasına veya tehlikeli olmasına yol açabilir. Bu yüzden kimyasal ürünleri, serin ve kuru ortamlarda saklamanız daha doğru olacaktır. 

  1. Emici Ürünler

Kağıt havlu, tuvalet kağıdı, kağıt poşet, sünger gibi emici eşyalar da, lavabo altında saklamaya uygun değildir. Lavabo altının nemli olması için sızıntı yapması gerekmez. Zaten kendiliğinden nem üretir ve bu ürünler nemi hızla çektiği için kullanılamaz hale gelebilir. Emici ürünleri kuru kalabileceklerinden emin olduğunuz dolaplarda saklayın. 

  1. Ampuller

Ampuller de, nem sebebiyle lavabo altında saklanmaması gereken ürünlerdir. Ayrıca ampullerin ince yapısı ve kolayca kırılabilmesi de, bu alanı tehlikeye sokar. Kırıldığında küçük parçalara ayrılan ampuller, lavabo borularına zarar verebilir. Bu yüzden ampuller de daha güvenli bir alanda muhafaza edilmelidir. 

Mutfak Lavabosu Altında Neler Saklanabilir?

Mutfak lavabosunun altında saklamamanız gereken ürünlerden bahsettik. Şimdi de bu alanı akıllıca kullanmak için bazı önerilerimiz var. İşte, mutfak lavabosu altında saklayabileceğiniz ürünler;

  1. Kompost kutusu: Eğer bahçeniz için sık sık kompost hazırlıyorsanız, kompost kutusunu lavabonun altında saklayabilirsiniz. Sıcak ve nemli ortamlar, kompostlama için oldukça iyidir. 
  2. Geri dönüşüm kutuları: Plastik ve cam kapları veya kavanozları saklamak için de mutfak lavabosunun altından faydalanabilirsiniz. 
  3. Vazolar: Evinizde çok fazla kullanılmayan vazo varsa, bunları depolamak için mutfak lavabosunun altından faydalanabilirsiniz. Ancak vazoları dikkatlice yerleştirdiğinizden ve kırılmayacağından emin olmanız gerekir.
  4. Toksik olmayan temizlik ürünleri: Beyaz sirke, bulaşık deterjanı, bulaşık sabunu, bulaşık makinesi deterjanı gibi temizlik ürünleri, diğer ürünlere göre daha hafiftir ve toksik değildir. Bu yüzden hafif deterjanları mutfak lavabosunun altında saklayabilirsiniz. 
  5. Çöp torbaları: Mutfak, banyo ve yatak odası gibi alanlar için aldığınız çöp torbalarını, güvenli lavabonun altında saklayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kurutulmuş otların son kullanma tarihi geçer mi?
  2. Deniz ürünleri buzdolabında nasıl saklanır?
  3. Taze kıyma nasıl saklanır?
  4. Konserve ürünler nasıl saklanır?
  5. Un nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler