Mutfağınızdan Hemen Atmanız Gereken 10 Şey
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hijyeninize ve sağlığınıza zarar verebilecek, yer kaplayan ama işlevsiz mutfak kalabalıklarına elveda deme zamanı! Bu 10 maddeyi hemen şimdi mutfağınızdan çıkarın.
Mutfağınızdan Hemen Atmanız Gereken 10 Şey

Her gün girip çıktığımız mutfaklarda zamanla fark etmeden biriken şeyler, hem düzenimizi bozar hem de sağlığımızı tehdit eder hale gelebilir. Tarihi geçmiş gıdalar, işlevini yitirmiş gereçler, bakteri yuvasına dönüşmüş süngerler... Küçük gibi görünen bu detaylar, aslında mutfağın genel hijyeninde büyük rol oynar. İşte ferah, sağlıklı ve düzenli bir mutfak için hemen şimdi kurtulmanız gereken 10 şey!

  1. Bayat Baharatlar

bayat baharatlar

Rengi solmuş, kokusu kaçmış baharatlar yemeğe lezzet değil hüsran katar. 1 yıldan uzun süredir raftaysa, vedalaşın.

  1. Ağzı Açık, Beklemiş Yağlar

Zeytinyağınızın kapağı aylardır açık mı? Sakın kullanmayın. Yemeğe acı tat ve koku verir. Atın gitsin.

  1. Tarihi Geçmiş Konserveler ve Soslar

Dolap arkası keşif zamanı! Son kullanma tarihi geçmiş her şey; özellikle konserve ve şişe soslar risklidir.

  1. Küflenmiş veya Bayat Ekmekler

Ekmek poşetinde yeşil misafirler varsa, “ben sadece bir kısmını alırım”cılık yapmayın. Direkt çöpe atın.

  1. Açıldıktan Sonra Unutulmuş Kutulu İçecekler

Meyve suları, sütler… Açıldıktan sonra kaç gün geçtiğini hatırlamıyorsanız, riske girmeyin.

  1. Kokusundan Bakteri Saçan Süngerler

Süngeriniz kötü kokuyorsa, artık hijyen değil mikrop yayıyor demektir. Haftada bir değişim altın kural!

  1. Dondurucuda Tanınmaz Hale Gelmiş Yiyecekler

Frostbite yemiş, tarihi ya da içeriği belli olmayan buzlanmış poşetler? Artık sadece yer kaplıyorlar.

  1. Çatlamış / Eskimiş Mutfak Gereçleri

Plastik çatlak kaplar, sapı oynayan tavalar… Hem sağlıksız hem tehlikeli.

  1. Eskimiş Kuru Bakliyatlar

Yıllardır kavanozda duran mercimek ya da nohutlar hem besin değerini kaybeder hem de böceklenmeye davetiye çıkarır.

  1. Buzdolabında Unutulmuş “Ne Olduğu Belirsiz” Kaplar

Üzeri streçli ama içi görünmeyen o tabak… Kimse sahiplenmiyorsa, geçmişi de belli değilse çöpe atın.

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Brownie Kurabiyesi Rehberi: Malzemelerden Saklamaya Kadar Her Şey
Tatlı Krizlerinin Kurtarıcısı: Perişan Kurabiye
Bahar Alerjileri ve Beslenme: Ne Yediğimiz Neyi Tetikliyor?
Kek Neden Lastik Gibi Olur?
Kekin Güzel Kabarması İçin Ne Yapmalıyım?
Fanlı Fansız Farkı Nedir?