Mutfağınızda Her Gün Temizlemeniz Gereken 5 Sık Temas Alanı
Mutfak evlerin en hijyenik olması gereken yerlerden biridir. Mutfağınızda dikkat etmediğiniz, mutlaka her gün temizlemeniz gereken yerleri sizler için anlattık. İşte, mutfağınızda her gün temizlemeniz gereken 5 sık temas alanı:

Mutfak evlerin en hijyenik olması gereken yerlerden biridir. Mutfak işleri ve temizlik işleri iç açıcı olmayabilir. Mutfaktaki yemek pisliğini temizlemek keyif verici bir aktivite değildir. Ancak yiyecek hazırlama ve servis alanlarınızı hijyenik ve güvenli tutmak için, en sevdiğiniz işler olmasalar bile temizlik ve dezenfeksiyon işlerinin zirvesinde olmanız önemlidir.

Kire, döküntüye ve potansiyel olarak zararlı mikroplara daha yatkın olan yüksek temas yüzeylerinin günlük olarak düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerekir. Bu şekilde, mutfağınızın yemek hazırlamak ve yemek yemek için hijyenik bir alan olduğundan emin olabilirsiniz. Ayrıca, daha sonra yapacak daha az büyük derinlemesine temizlik işiniz olacak.

  1. Buzdolabı Kapınız

Çoğumuzun her gün birkaç kez kullandığı bir cihaz varsa, o da buzdolabıdır. Muhtemelen buzdolabınızın kapısının dışını ve içini haftada bir (veya mutfak alışkanlıklarınıza bağlı olarak daha az) halledebilirken, buzdolabınızın kapısını daha düzenli bir şekilde dezenfekte etmelisiniz.

  1. Dolap Kulpları

Yine, muhtemelen dolaplarınızın dışını haftalık olarak ve içini daha da az (herhangi bir dökülme veya bariz dağınıklık dışında) temizlemekle yetinebilseniz de, mikropların mutfağınıza yayılmasını önlemek için dolap kulplarınızın daha sık dezenfekte edilmesi gerekir. İster dezenfekte edici mendiller ister özel bir mikropla mücadele spreyi kullanın, kulpların önünü ve arkasını tamamen temizlediğinizden emin olun. Siz varken çekmece çekmelerinizi de halledebilirsiniz!

  1. Mikrodalga

Başka bir mikroplu nokta: Mikrodalga sapınız. Mikrodalganızı her gün kullanmıyorsanız, muhtemelen kulpu birkaç günde bir veya haftada bir dezenfekte ederek idare edebilirsiniz. Her iki durumda da, düğmeleri silmek de iyi bir fikirdir; kural olarak, potansiyel olarak kirli ellerle dokunduğunuz herhangi bir alanın adreslenmesi gerekir.

  1. Işık Anahtarları

Mutfağınızdaki (ve evinizin her yerindeki) ışık anahtarları, evinizdeki insanlar arasında mikrop yaymanın yaygın bir yoludur. Muhtemelen evinizdeki herkes onlara dokunuyor ve kim bilir bundan önce neye dokundular veya ellerini iyice yıkadılar mı?

  1. Musluk

Bulaşıklarınızı ve ellerinizi orada yıkadığınız için lavabonuzun temiz olduğunu düşünürsünüz ama durum bu değil. Mikrop bulaşmış bir şeyi yıkamadan önce genellikle tutamağa dokunuyorsunuz, bu da musluğun sapının gıda kaynaklı bakteri veya virüsler için bir sığınak olabileceği anlamına geliyor. Lavaboyu dezenfekte ettiğiniz sürece, içinden kabartma tozu ve beyaz sirke karışımı akıtarak kaba çöp öğütücü kokularının üstesinden gelin.

Şunlara da göz atın;

  1. Mutfak lavabosundaki kötü kokular nasıl geçer?
  2. Mutfak için en iyi bıçak seti modelleri
  3. Bir araştırmaya göre mutfaktaki en kirli 5 yer
  4. Mutfak eşyaları nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?