Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan musakka, birçok Orta Doğu ve Balkan mutfağında da yer almaktadır. Musakka denildiğinde ilk akla gelen patlıcan olsa da, farklı sebzelerle hazırlanan çeşitleri mevcuttur. Musakkanın hazırlanmasında kullanılacak olan ana sebze, küçük parçalar halinde doğranır. Daha sonra kıyma ve soğanla birlikte kavrulur. Sebze parçaları yemeğe eklenir ve yemek suda pişirilir. Peki, farklı musakka çeşitleri nelerdir? İşte, tadı damağınızda kalacak 7 farklı musakka tarifi:
En bilinen musakka çeşidi, patlıcanla yapılan versiyonu. Domates, biber ve patlıcanın başrolde olduğu bu musakkanın porsiyonu, yaklaşık 130 kalori. Videolu anlatımıyla patlıcan musakkayı kolayca hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan, kıymalı harç ve kremalı sos ile hazırlanan fırında musakka, isminden anlaşılacağı üzere fırında pişiriliyor. Üzerine kaşar peyniri koyarak lezzetini artırabilirsiniz.
Fransız mutfağının ana soslarından biri olan beşamel sos, özellikle patlıcan içerikli yemeklere ayrı bir lezzet katar. Beşamel soslu musakka ile siz de sevdiklerinize nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan kullanmak istemeyenler, patatesli musakka tarifini deneyebilir. Yalnızca 8 malzemeden oluşan patates musakka, en hafif yemeklerden biridir.
Havuç ve kıyma ile hazırlanan havuç musakka, pek bilinmese de en lezzetli musakka çeşitlerinden biridir. Kısık ateşte pişirilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.
Kabak, domates ve kıymadan oluşan kabak musakka, özellikle yaz aylarının favori tariflerinden biridir. Diyette olanlar da gönül rahatlığıyla tercih edebilir.
Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan karnabahar musakka, ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Şunlara da göz atın;