Morina Balığı Nedir?
Morina balığı nedir? Morina balığının tadı nasıl? Morina balığı nasıl saklanır? İşte, morina balığı hakkında merak edilenler:

Morina, hafif tadı ve yoğun, pul pul eti ile bilinen popüler bir balıktır. Balık ve cips yapımında kullanılan en yaygın balıklardan biridir.


Morina Balığı Nedir?

Morina balığı, genellikle kızartma, ızgara, buharda pişirme, fırınlama ve kavurma yoluyla hazırlanan sert, beyaz bir balıktır ve dünya mutfaklarında popülerdir. Kuzey Atlantik okyanusunun soğuk sularında bulunan Atlantik morina (Gadus morhua) ve Kuzey Amerika'nın Pasifik Okyanusu kıyılarında yaygın olan daha küçük Pasifik Morina (Gadus macrocephalus) olmak üzere iki ana morina türü vardır. Asya ve Rusya. Morina, mezgit, mezgit ve pollock ile aynı aileden Gadidae'dendir.

Morina balığının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan korunmuş bir morina müstahzarı olan tuzlu morina, Kuzey Amerika'nın Atlantik kıyılarından Karayipler, Avrupa ve Güney Amerika'ya kadar yüzyıllardır yenmekte ve denizin prosciutto'su olarak kabul edilmektedir.


Morina Balığının Tadı Nasıldır?

Morina, hafif, neredeyse sütlü tadı ve sert, pul pul dokusuyla bilinir. Bazı meraklılar, Atlantik morinasının daha sert ve daha lezzetli olan Pasifik morinasına kıyasla daha tatlı ve daha yumuşak olduğunu iddia ediyor. Genel olarak, bazen "balık" olarak kabul edilebilecek en güçlü tada sahip olan yağlı balıktır, ancak morina oldukça yağsızdır, bu nedenle bunların hiçbirini yaşamayacaksınız.

Morina Sağlık Açısından İyi Mi?

Birçok balığın, özellikle ton balığı, kılıç balığı, köpekbalığı gibi daha büyük balıklar olmak üzere tehlikeli seviyelerde cıva içerdiği bilinmektedir. Ancak morina daha küçük bir balıktır ve cıva seviyeleri açısından yemek için en iyi seçeneklerden biri olarak kabul edilir.


Morina Nasıl Saklanır?

Dondurulmuş morina balığını vakumla kapatılmış bir pakette satın alırsanız, kullanmaya hazır olana kadar dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Buzu çözmenin en iyi yolu, kullanmayı planladığınız geceden önce buzdolabına aktarmaktır. Satın aldığınızda dondurulmamış olan morina, saklanmamalı, eve getirdiğiniz gün pişirilmelidir. Eğer bu mümkün değilse mutlaka en fazla bir veya iki gün içinde kullanmalısınız.


Şunlara da göz atın;

  1. Morina balığı nasıl pişirilir?
  2. Kaya balığı nedir?
  3. Karides nasıl pişirilir?
  4. Sazan balığı nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?
19 Aralık 2024 Masterchef'te Neler Yaşandı?
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede