Morina Balığı Nasıl Pişirilir?
Morina balığı nedir, nasıl temizlenir? Morina balığı en lezzetli nasıl pişirilir? Morina balığı fırında kaç derecede pişer? İşte, tavada, fırında ve ızgarada morina balığı pişirme yöntemleri:

Morina balığı, Gadus cinsi balıkların genel adıdır. Suyun derinliklerine göre renk değiştirebilir. Ağırlığı ortalama 4,5-11,3 kg arasındadır. Ancak 90 kg'a varabilen türleri de saptanmıştır. Boyu 37,5 cm'ye ulaşabilir. Genelde kıyıya yakın kesimlerde yaşar. Hafif tadı, düşük yağ içeriği ve beyaz etiyle ünlü bir balıktır. Morina ciğerinden elde edilen yağ, A vitamini, D vitamini ve omega 3 bakımından zengindir. Fransa'nın Provence yöresinde brandade üretiminde kullanılır. Noel Arifesinde geberotu ile süslenerek servis edilir. 

Morina Balığı Nasıl Temizlenir?

  1. Balığı sıkı bir şekilde tutun ve kuyruğundan başa kadar pulları kazıyın.
  2. Suyun altında yıkadıktan sonra göbek kısmını solungaçlara kadar kesin.
  3. Bağırsakları ve iç organları dikkatlice çıkartın.
  4. Daha sonra balığın iç kısmını dikkatlice yıkayın. Göbeği boş olduğunda kullanıma hazır hale gelecektir.

Morina Balığı Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Balıkları temizleyip suyunu süzdükten sonra, dereotu ve frenk soğanı ince ince doğrayın.
  2. Balıkları, dereotu, frenk soğanı, su, tuz, yağ ve limon ile birlikte fırın poşetine alın ve karıştırın.
  3. Poşetin ağzını sıkıca kapatın ve borcamın içine yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.



Morina Balığı Tavada Nasıl Kızartılır?

  1. 1 adet limon suyu ve 6 diş dövülmüş sarımsağı karıştırın.
  2. Fileto şeklindeki morina balığını 12 eşit parçaya ayırın.
  3. Tencereye bir miktar sıvıyağ koyun. 
  4. Balıkları önce sarımsaklı limon suyuna, ardından 1 şişe sodaya batırın ve una bulayın.
  5. Kızgın yağda önlü arkalı olacak şekilde kızartın. 
  6. Kızaran balıkları güvece dizin. Üzerine haşlanmış patates ve soğan ekleyin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında, güveci 5 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Morina Balığı Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Morina balığını, sevdiğiniz balık soslarından biriyle marine edin.
  2. Bu esnada ızgarayı ısıtın.
  3. Balıkları ızgaranın üzerinde önlü arkalı bir şekilde kızartın. Sıcak sıcak servis edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Sazan balığı nasıl pişirilir?
  2. Kalkan balığı nasıl pişirilir?
  3. Dil balığı pişirme yöntemleri
  4. İstavrit nasıl pişirilir?
  5. Çupra nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?
19 Aralık 2024 Masterchef'te Neler Yaşandı?
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede