Monoi yağı, Tahiti gardenyası olarak da bilinen Tiaré çiçeğinin yapraklarının saf hindistan cevizi yağına batırılmasıyla elde edilen demlenmiş bir yağdır. Hem çiçek, hem de yağ Fransız Polinezyası'na özgüdür. Yüzyıllar boyunca Polinezyalılar yağı yeni doğan bebekleri yağlamak, nesneleri arındırmak, saçlarını ve ciltlerini nemlendirmek için kullandılar. Günümüzde monoi yağı, narin kokusu ve cilt ve saç bakımına sağladığı birçok fayda nedeniyle beğenilmektedir. Bu yazıda, monoi yağının potansiyel faydalarını yakından inceleyeceğiz.
Monoi Yağının Faydaları Nelerdir?
- Monoi yağı, içerisindeki antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde akne ve sivilcelerin azalmasına yardımcı olabilir.
- Anti-inflamatuar özellikleri ile cilt rahatsızlıkları semptomlarını azaltabilir.
- Cilde nemi geri kazandıran monoi yağı, cilt kuruluğuna karşı koruma sağlayabilir.
- Selülit görünümünün azalmasına yardımcı olabilir.
- Monoi yağı hem cilt, hem de tüm vücut üzerinde ışıltı ve parlaklık verici bir etkiye sahiptir.
- Monoi yağı aynı zamanda saç derisinin ve saçın beslenmesine de yardımcı olabilir.
- 2003 yılında yapılan bir araştırmaya göre, hindistan cevizi yağı, ayçiçek yağı ve mineral yağlarla karşılaştırıldığında saç proteinlerine karşı daha yüksek bir afiniteye sahiptir ve saç gövdesine etkili bir şekilde nüfuz edebilir.
- Monoi yağı, hasarlı ve hasarsız saçlarda protein kaybını azaltabilir.
- Monoi yağı saçları güçlendirir, daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda kabarıklığı azaltabilir.
Monoi Yağı Nasıl Kullanılır?
- Monoi yağı, cilt kullanımlarında masaj şeklinde uygulanabilir. Dilerseniz, nemlendiricinize veya banyonuza monoi yağı ekleyerek cilt için faydalarından yararlanabilirsiniz.
- Monoi yağını şampuan veya saç kremlerine ekleyebilirsiniz. Kozmetik ürünler satan yerlerden monoi yağı içeren ürünleri temin edebilirsiniz.
Not: Hassas bir cildiniz veya alerjiniz varsa, bu yağı günlük saç ve cilt bakımı rutinlerinize eklemeden önce bir doktora veya dermatoloğa danışın. Hamilelikte kullanımı güvenli olmadığı için, öncesinde doktorunuza danışmayı unutmayın.
Şunlara da göz atın;
- Haşhaş tohumu yağının faydaları nelerdir?
- Tarçın yağı nasıl yapılır?
- Avokado yağı nasıl yapılır?
- Bergamot yağının faydaları nelerdir?
- Lavanta yağı nasıl yapılır?