Mısırlı Tarifler: Mısırla Yapabileceğiniz 13 Farklı Tarif
Yemeklerin içinde sık sık kullanılan mısırın faydaları nelerdir? Mısır hangi yemeklerde kullanılır? Mısırla ne yemek yapılır? İşte, mısırla kolayca yapabileceğiniz lezzetli ve pratik 10 tarif:

Buğdaygiller familyasından olan mısırın ana vatanı Güney Amerika'dır. Sindirim sistemine fayda sağlayan mısır, güçlü bir bağ dokusu da sağlamaktadır. İçeriğinde bulunan optimal yağ asitleri sayesinde kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur. Cilt ve saç sağlığına da iyi gelmesiyle bilinir. Mısır, genellikle tane olarak yemeklerin içerisinde kullanılır. Tanelerinin yanı sıra mısır unu, mısır özü yağı ve mısır gevrekleri de tariflerde kullanılan mısır çeşitleridir. Peki, mısırla hangi yemekler yapılır? İşte, mutlaka denemeniz gereken 13 farklı mısırlı tarif:


  1. Mısır Çorbası


Karadeniz mutfağına özgü bir yemek olan mısır çorbası, mısır, tereyağı ve süt ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 45 kalori olan mısır çorbası, diyet listelerine de eklenebilir.


  1. Köfteli Havuçlu Mısır Yemeği


Mısır ile yapabileceğiniz bir ana yemek arıyorsanız, köfteli havuçlu mısır yemeği tam size göre. Bezelye, domates ve küçük köfteler ile hazırlanan bu yemek, hem lezzetli, hem de hafiftir.


  1. Mısır Mücveri


Mücver denildiğinde ilk aklımıza gelen kabak olsa da, bu kez tane mısırlarla hazırlanan mısır mücveri tarifini öneriyoruz. Hazırladığınız mücver harcını, tavada kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.


  1. Mısır Kaburga


Yapımında süt mısır, paprika ve kaşar peyniri kullanılan mısır kaburga, mısırların önce haşlanıp sonra kızartılmasıyla hazırlanır. Atıştırmalık olarak sunulan mısır kaburga ortalama 20-25 dakikada sunulur.


  1. Mısırlı Ayran Aşı


Buğday, nohut, mısır ve yoğurt ile hazırlanan ayran aşı, özellikle Doğu Anadolu ve çevresinde sık sık tüketilir. Soğuk çorba olarak da sunulan ayran aşı, farklı malzemelerle de hazırlanabilir.


  1. Mısırlı Pirinç Köftesi


Sebzeli köfte sevenler için mısır ve pirinç ile hazırlanan kolay köfteleri öneriyoruz. Köfte harcının galeta ununa batırılıp tavada kızartılmasıyla hazırlanan mısırlı pirinç köftesi, ana yemeklerin yanında sunulur.


  1. Mısırlı ve Baharatlı Pilav


Klasik pilavı mısır ve baharatlarla zenginleştirmeye ne dersiniz? Chili biberi, dondurulmuş mısır ve çeşni ile hazırlanan bu pilavı çok seveceksiniz.


  1. Düdüklü Tencerede Haşlanmış Mısır


Mısırın belki de en çok sevilen ve en çok tüketilen hali haşlanmış olandır. Düdüklü tencerede yapabileceğiniz haşlanmış mısırın porsiyonu, ortalama 120 kalori değerindedir.


  1. Mısır Gevrekli Kurabiye


Mısır gevreği, mısır nişastası ve çikolata ile hazırlanan bu kurabiyeler, çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisidir. Özellikle kalabalık sofralarda ve çay sohbetlerinde atıştırmalık olarak sunulur.


  1. Meksika Usulü Mısır


Parmesan peyniri, acı biber, krema, kişniş ve sarımsak tozu ile hazırlanan Meksika usulü mısır, acı severlerin favorisi olacak. Bol baharatlı Meksika usulü mısırı ortalama 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.


  1. Ketçaplı Köz Mısır

Sonbaharda tezgahlardaki yerini almaya başlayan mısır, hemen hemen herkesin favorisidir. Közlenmiş mısır ile hazırlanan bu tarife bayılacaksınız.


  1. Kırmızı Soğanlı Meksikan Salatası

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis mi nefis bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Mısır, kırmızı soğan, feta peyniri, domates ve kişniş ile hazırlanan bu salata, hem et, hem de sebze yemekleriyle birlikte sunulabilir.


  1. Tamale

Meksika'nın sokak lezzetleri arasında yer alan tamele, mısır koçanı ile hazırlanan bir yemektir. İç harcında birçok farklı malzeme kullanılabilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kremalı tarifler
  2. Nefis ikramlıklar
  3. Brunch tarifleri
  4. Garnitür tarifleri
  5. Yöresel köfte tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Sepeti Nasıl Hazırlanır: 6 Farklı Yılbaşı Sepeti Önerisi
Biftek Mantarı Nasıl Pişirilir?
Çay Kaç Kalori: Çay Çeşitleri ve Kalorileri
2024 Google Trends: Dünyada En Çok Aranan Tarifler
Diyabeti Yönetmek İçin En İyi 7 Egzersiz
15 Aralık 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim!