Mısır Nişastasının 12 Farklı Kullanım Alanı
'Mısır nişastası hangi alanlarda kullanılır?' diye merak edenleri böyle alalım. Mısır nişastasının yemek yapmak dışında kullanılabilen, hiç bilmediğiniz 12 farklı kullanım alanı:

Mısır nişastası, mısır tanelerinden elde edilen ve mutfakta yaygın olarak kullanılan bir nişastadır. Özellikle sos ve çorbalarda kullanılan mısır nişastası, aslında mutfak dışında da bazı kullanım alanlarına sahiptir. İşte, mısır nişastasının ne kadar müthiş olduğunu gösterecek 12 farklı kullanım alanı:

  1. Camdaki kirler

Cam silmek için hazırladığınız suyun içerisine bir yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin ve güzelce karıştırın. Camdaki kirlerin çok daha kolay bir şekilde çıktığını görebilirsiniz.

  1. Ayakkabı kokusu

Ayakkabınızdan kötü kokular yükseliyorsa, bir gece önceden içine mısır nişastası serpiştirmeniz yeterlidir. Ertesi gün ayakkabının içindeki nişastaları attıktan sonra kokunun gittiğini görebilirsiniz.

  1. Deri eşyalar

Deri ceket, ayakkabı, çanta gibi eşyaları da mısır nişastasıyla temizleyebilirsiniz. Bunun için deri ceketin üzerine mısır nişastası döküp bir gece bekletmek yeterlidir.

  1. Kararan gümüşler

Su ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Bu karışıma temiz bir bez batırıp gümüş eşyalarınızı silerek, eşyalarınızın parlamasını sağlayabilirsiniz.

  1. Halı lekeleri

Halıdaki lekelerin üzerine mısır nişastası dökün ve 15 dakika bekleyin. Ardından nemli bezle silebilirsiniz.

  1. Ahşap mobilyalar

Ahşap mobilyalarda, zamanda küçük ayrılmalar görülebilir. Bunu önlemek için mısır nişastası ve su karışımını ayrımların olduğu bölgeye sürebilirsiniz.

  1. Pudra

Evde kendi pudranızı yapmak için, istediğiniz bir uçucu yağı, bir fincan mısır nişastasıyla karıştırın. Pudranız hazır!

  1. Küf kokusu

Kitapların üzerinde oluşan küf kokularını gidermek için, üst kısımlarına mısır nişastası serpebilirsiniz.

  1. Makine yağı

Eğer işiniz gereği kıyafetlerinizde makine yağı lekeleri varsa, bu lekeleri mısır nişastası bekleterek daha kolay bir şekilde çözdürebilirsiniz.

  1. Muhallebi

Muhallebinin kıvamını yoğunlaştırmak için mısır nişastası kullanabilirsiniz.

  1. Omlet

Yumurtadan yaptığınız omlet gibi yiyecekleri hafifçe kabartmak için, bir tutam mısır nişastası kullanabilirsiniz.

  1. Çorba ve sos

Çorba, sos gibi yiyeceklere kıvam katmak için, yaklaşık 1 tatlı kaşığı mısır nişastası kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pirincin kullanım alanları
  2. Pişirme kağıdı hangi alanlarda kullanılır?
  3. Karbonatın kullanım alanları
  4. Nanenin kullanım alanları nelerdir?
  5. Poşet çayın kullanım alanları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti