Mırmır Balığı Nedir, Nasıl Pişirilir?
Denizin en sakin balıklarından biri olan mırmır balığının özellikleri nelerdir? Mırmır balığı nasıl pişirilir? İşte, mırmır balığı hakkında merak edilenler ve pişirme yöntemleri:

Mırmır balığı, Sparidae familyasına ait bir balık türüdür. Mercan türünün en yaygın olanı olarak bilinir. Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında çok yaygın olan mırmır balığı, genellikle deniz kenarında gezer. Kimi zaman başını kuma sokan bu balıklar, kimi zaman da sürü halinde dolaşırlar. Avı kolay yapılan bu balıklar, gri renklidir. En belirgin özellikleri ise üzerinde bulunan dikey çizgileridir. Genelde deniz dibinde ve kumlarda dolaşan bu balık, taşlık yerlerde yaşamını sürdürür. Ufak deniz canlıları ile beslenen mırmır balığı, Haziran-Ağustos ayları arasında üreme dönemine girer. Eti taze olduğunca oldukça lezzetlidir. Kıyılarda küçük ve kısa olan çeşitleri dolaşırken, daha açıklarda büyük türlerine rastlayabilirsiniz.

Mırmır Balığı Hangi Ayda Avlanır?

Mırmır balığını avlamak için en uygun zaman, Eylül ayıdır. Ancak av mevsimi bitene kadar avlamak mümkündür. Zokalı oltalarla kolayca avlanan bu balık, hareketli sularda yakalanabilir. Oltanın ucuna mutlaka mırmır iğnesi takılmalıdır. Yem olarak boru kurdu veya mamun kullanabilirsiniz. Dip balığı olduğu için, kamış kuma tamamen batmış olmalıdır. 

Mırmır Balığı Nasıl Pişirilir?

Mırmır balığı, kızartma, fırınlama ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Mırmır balığı taze bir şekilde alındıktan sonra, mutlaka temizlenmelidir. 

  1. Temizlenen mırmır balığını, galeta ununa bulayarak derin yağda kızartabilirsiniz. Fazla yağını süzmek için kağıt havluda bekletmeyi unutmayın.
  2. Temizlediğiniz mırmır balığını, fırında pişirmek için zeytinyağı ve baharat ile marine edin. Ardından balığı fırın tepsisine dizin. Üzerine soğan ve limon dilimleri yerleştirip 180 dereceli fırında 30 dakika pişirebilirsiniz.
  3. Mırmır balığı ızgarada pişirmek için, öncesinde balık sosu ile marine edin. Ardından bütün halde ızgara teline yerleştirin. Izgara teline soğan sürün ve ateşin üzerine alın. Önlü arkalı olacak şekilde pişirin.

Dilerseniz, bezelyeli mırmır tarifimize göz atabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Turna balığı nasıl pişirilir?
  2. Kolyoz balığı nasıl pişirilir?
  3. Palamut nasıl temizlenir?
  4. Fener balığı nasıl pişirilir?
  5. Ringa balığı nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Mercimek Köftesinin Kurumasını Engellemek İçin 12 Tüyo
Dülger Balığı Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
İğde Nasıl Kurutulur: Fırında ve Güneşte Kurutma
Açelya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
26 Kasım 2024 Masterchef: İlk Dokunulmazlık Oynandı!
Ezogelin Çorbasının Yanına Ne Gider: 12 Ana Yemek Önerisi