Mikrodalgada pirinç pişirmek hızlı, kolaydır ve yalnızca tek bir tabak gerektirir. Ayrıca, mikrodalga fırın��n eşit ısısı bazen ocaktan daha iyi pilav üretebilir. Çok basit; mikrodalgaya uygun bir tabağa 1 bardak beyaz pirinç ve 1,5 bardak su ekleyin, Yüksek ayarda 10 dakika üstü açık pişirin, ardından tabağı kapatın ve Yüksek ayarda 4 dakika daha pişirin. Bu makalede, size süreci adım adım anlatacağız.
Malzemeler:
Çiğ pirincinizi ince gözenekli bir süzgecin içine dökün ve soğuk akan suyla durulayın. Su çoğunlukla berrak olana kadar pirinci elinizle yavaşça karıştırın (pirinçteki nişasta, suyun tamamen berrak olmayacağı anlamına gelir, ancak bu normaldir). Pirinci duruladıktan sonra fazla suyu çıkarmak için süzgeci hafifçe sallayın. Durulanmış pirincinizi mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa veya kaseye dökün ve 1,5 bardak suyun yanı sıra bir tutam tuz (isteğe bağlı) ve/veya 1 çay kaşığı sıvı yağ veya tereyağı (isteğe bağlı) ekleyin. Pirinç piştikçe genleşir, bu nedenle pirincinizi tutmak ve kabarcıkların taşmasını önlemek için en az 8 fincan alabilecek daha büyük bir kap seçin. Mikrodalga fırınınızı sahip olduğu en yüksek ısı ayarına ayarlayın ve yemeğinizi, suyun büyük kısmı emilene ve pirinçte bir miktar buhar delikleri görünene kadar (mikrodalga fırınınızın gücüne bağlı olarak yaklaşık 8-10 dakika) üstü açık mikrodalgada pişirin. Tabağınızın kenarından taşabilecek kabarcıkları yakalamak için tabağınızın altına bir tabak yerleştirin. Yemeğinizi mikrodalgadan fırın eldiveni veya bir havluyla çıkarın (sıcak olacaktır!). Kabı streç filmle, kapakla veya tabakla sıkıca kapatın, ardından tekrar yüksek ayarda yaklaşık 4 dakika daha mikrodalgada tutun. Tabağı çıkarın ve pirincin tabakta kalan tüm nemi emmesi için 5-6 dakika ısıya dayanıklı bir yüzeye koyun. Kapağı çıkarın ve pirinci bir çatal veya pirinç küreğiyle kabartın. Bir deneme ısırığı alın; eğer pirinç tam olarak pişmemişse kapağını kapatın ve yumuşayana kadar 1 dakikalık aralıklarla yüksek ayarda mikrodalgada pişirin. Önceden tuz, yağ veya tereyağı eklemediyseniz asla korkmayın! Pirinç hala sıcakken, basit ve lezzetli bir yemek için tuz ve karabiberi (tadına göre) ve bir kaşık dolusu tereyağı veya yağı karıştırın. Veya şu lezzetli fikirlerden bazılarını deneyin: Şunlara da göz atın;