Türk mutfağında en çok tüketilen çorba çeşitlerinden biri olan mercimek çorbası, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Kahvaltıdan, öğle ve akşam yemeklerine kadar her öğünde tüketilebilir. Ancak en çok tercih edilen öğün, akşam yemekleridir. Başlangıç olarak sunulan mercimek çorbası, kırmızı mercimek ve su karışımından oluşur. Mercimek çorbası mutlaka limon ve pul biber ile birlikte servis edilir.
Mercimek çorbası, yukarıdaki püf noktalarına dikkat edilerek tam kıvamında hazırlanabilir. Ancak tarifte suyu fazla kaçırırsanız, çorbaya istediğiniz kıvamı vermek zorlaşabilir. Böyle anlarda ne yapacağınızı bilmek, her zaman işinize yarayacaktır. Bu yüzden, ''Sulu mercimek çorbası nasıl kurtarılır?'' yazımızdan en pratik yöntemleri öğrenebilirsiniz. Sindirimi kolaylaştıran, bağışıklığı güçlendiren, boğaz tahrişini azaltan mercimek çorbasının faydalarına, yazımızdan göz atabilirsiniz.
Listemize ilk olarak lokantaların vazgeçilmezi olan klasik mercimek çorbası ile başlıyoruz. Videolu ve resimli anlatımıyla içinizi ısıtacak mercimek çorbasını kolayca hazırlayabilirsiniz.
Havuç, patates gibi sebzelerle hazırlanan mercimek çorbası, özellikle ek gıdaya başlayan bebekler için idealdir. Kış aylarında tüketilmesi önerilir.
Bal kabağı ve kereviz ile hazırlanan sarı mercimek çorbası, klasik tariflerden sıkılanlar için idealdir. Hazırlanan çorbanın üzerine maydanoz ve tulum peyniri serpiştirebilirsiniz.
İnce bulgur ve ebegümeci ile hazırlanan mercimek çorbası, hem doyurucu, hem de lezzetli çorbalardan biridir. Ortalama 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Havuç ile hazırlanan mercimek çorbasının yapımında kişniş tohumu ve rezene tohumu gibi tohumlar kullanılır. Tadını hafifletmek için, kaseye bir yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbası denildiğinde ilk akla gelen kırmızı mercimek olsa da, yeşil mercimeği kullanarak da çorba yapabilirsiniz. Tarifte et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
Pirinç ve süt ile hazırlanan sütlü mercimek, klasik çorbalara göre oldukça hafif bir lezzettedir. Üzerine naneli pul biberli sos ekleyebilirsiniz.
Tereyağlı meyane ile hazırlanan bu çorbada, soğan ve havuç kullanılır. Hazırlanan çorba blenderdan geçirildikten sonra, kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilebilir.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan buğdaylı mercimek çorbasında, safran ve soya yağı kullanılır. Porsiyonu, yaklaşık 190 kalori değerindedir.
Şunlara da göz atın;