Mercimek Çorbası Tarifleri: Püf Noktalarıyla 9 Farklı Mercimek Çorbası Tarifi
Mercimek çorbası nedir, nasıl yapılır? Lokantaların vazgeçilmezi olan, evlerde sık sık pişirilen, kış aylarında içinizi ısıtacak sarı, yeşil ve kırmızı mercimek ile hazırlanan 9 nefis mercimek çorbası tarifi:

Türk mutfağında en çok tüketilen çorba çeşitlerinden biri olan mercimek çorbası, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Kahvaltıdan, öğle ve akşam yemeklerine kadar her öğünde tüketilebilir. Ancak en çok tercih edilen öğün, akşam yemekleridir. Başlangıç olarak sunulan mercimek çorbası, kırmızı mercimek ve su karışımından oluşur. Mercimek çorbası mutlaka limon ve pul biber ile birlikte servis edilir. 

Mercimek Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mercimekleri mutlaka yıkayın: Mercimekleri yıkamak, hem toz ve kirlerden arındırmak hem de çabuk pişmesi için önemlidir.
  2. Mercimekleri sıcak suda bekletin: Mercimekleri sıcak suda bekletmek, çabuk pişmesine yardımcı olur. Eğer vaktiniz varsa, bir gece önceden ıslatmak daha da iyi sonuç verebilir.
  3. Soğanı küçük doğrayın: Soğanı küçük doğramak, çorbanın lezzetini artırır. Ayrıca, soğanları kavururken de yanmaması için küçük doğramak önemlidir.
  4. Baharatları doğru zamanda ekleyin: Mercimekler pişmeden önce baharatları eklemeyin. Baharatları en son eklemek, çorbanın lezzetini daha da artıracaktır.
  5. Çorbayı blender'dan geçirin: Çorbanızı blender'dan geçirerek daha kremamsı bir kıvam elde edebilirsiniz. Bu aşamada, çorbanın sıcaklığına dikkat edin ve blender'ı yavaş yavaş çalıştırın.
  6. Tereyağı veya zeytinyağı ekleyin: Çorbanızın lezzetini artırmak için, tereyağı veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu aşamada, tereyağını eriterek veya zeytinyağını hafifçe ısıtarak eklemelisiniz.
  7. Servis yapmadan önce dinlendirin: Çorbanızı pişirdikten sonra, servis etmeden önce bir süre dinlendirmeniz lezzetini artıracaktır. Bu şekilde, malzemelerin birbirleriyle daha iyi kaynaşması sağlanır.

Mercimek çorbası, yukarıdaki püf noktalarına dikkat edilerek tam kıvamında hazırlanabilir. Ancak tarifte suyu fazla kaçırırsanız, çorbaya istediğiniz kıvamı vermek zorlaşabilir. Böyle anlarda ne yapacağınızı bilmek, her zaman işinize yarayacaktır. Bu yüzden, ''Sulu mercimek çorbası nasıl kurtarılır?'' yazımızdan en pratik yöntemleri öğrenebilirsiniz. Sindirimi kolaylaştıran, bağışıklığı güçlendiren, boğaz tahrişini azaltan mercimek çorbasının faydalarına, yazımızdan göz atabilirsiniz.

  1. Mercimek Çorbası

Listemize ilk olarak lokantaların vazgeçilmezi olan klasik mercimek çorbası ile başlıyoruz. Videolu ve resimli anlatımıyla içinizi ısıtacak mercimek çorbasını kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Sebzeli Mercimek Çorbası

Havuç, patates gibi sebzelerle hazırlanan mercimek çorbası, özellikle ek gıdaya başlayan bebekler için idealdir. Kış aylarında tüketilmesi önerilir. 

  1. Bal Kabaklı Sarı Mercimek Çorbası

Bal kabağı ve kereviz ile hazırlanan sarı mercimek çorbası, klasik tariflerden sıkılanlar için idealdir. Hazırlanan çorbanın üzerine maydanoz ve tulum peyniri serpiştirebilirsiniz. 

  1. Bulgurlu Mercimek Çorbası

İnce bulgur ve ebegümeci ile hazırlanan mercimek çorbası, hem doyurucu, hem de lezzetli çorbalardan biridir. Ortalama 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Havuçlu Mercimek Çorbası

Havuç ile hazırlanan mercimek çorbasının yapımında kişniş tohumu ve rezene tohumu gibi tohumlar kullanılır. Tadını hafifletmek için, kaseye bir yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.

  1. Yeşil Mercimek Çorbası

Mercimek çorbası denildiğinde ilk akla gelen kırmızı mercimek olsa da, yeşil mercimeği kullanarak da çorba yapabilirsiniz. Tarifte et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.

  1. Sütlü Mercimek Çorbası

Pirinç ve süt ile hazırlanan sütlü mercimek, klasik çorbalara göre oldukça hafif bir lezzettedir. Üzerine naneli pul biberli sos ekleyebilirsiniz.

  1. Meyaneli Mercimek Çorbası

Tereyağlı meyane ile hazırlanan bu çorbada, soğan ve havuç kullanılır. Hazırlanan çorba blenderdan geçirildikten sonra, kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilebilir.

  1. Buğdaylı Mercimek Çorbası

Yalnızca 6 malzemeden oluşan buğdaylı mercimek çorbasında, safran ve soya yağı kullanılır. Porsiyonu, yaklaşık 190 kalori değerindedir.

Şunlara da göz atın;

  1. Değişik çorba tarifleri
  2. Diyet çorba tarifleri
  3. Doyurucu çorba tarifleri
  4. Soğuk çorba tarifleri
  5. Terbiyeli çorba tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri