Mayıs Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan 10 Tarif
Mayıs ayının lezzetleri sebzeleri ile mevsiminde tarifler hazırlamaya ne dersiniz? İşte, Mayıs ayı sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 tarif:

Baharın gelişi ile tezgahlar ve sofralar baharın lezzetleri ile renklenir. Mevsiminde, sağlıklı ve taze ürünler ile beslenmek isteyenler bu ay bu listeyi mutlaka okumalı! Bu lezzetli Mayıs ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifleri sizler için derledik. İşte, Mayıs ayı sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 tarif:

  1. Bezelye Ezmesi

Bezelye, peynir ve sarımsak ile hazırlanan bezelye ezmesi, genellikle dip sos olarak servis edilir. Dilerseniz sebzeler ya da ekmek ile tüketebilirsiniz. 

  1. Bezelyeli Falafel 

Klasik nohuttan farklı bir tarif arayanlar için mükemmel bir öneri! Kinoa, nohut, zencefil ve haşlanmış bezelye ile hazırlanan falafel, kızartıldıktan sonra yoğurt ile servis edilir. 

  1. İç Bakla Yatağında Yaprak Sarma


Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan yaprak sarma, Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasındadır. Mevsiminde hazırlayacağınız yaprak sarmaları taze bakla yatağında servis edebilirsiniz. 

  1. Rezeneli Karides Söğüş


Karides ve rezene tohumuyla hazırlanan bu yemeği, limon suyu ile lezzetlendirebilirsiniz. Kısa sürede hazırlandığı için, çalışanlar için de pratik bir tariftir.

  1. Bakla Yemeği


Mayıs ayında tezgahlarda yer alan bakla klasik olarak zeytinyağlı pişirilebilir. Ardından sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir.

  1. Maş Fasulyeli Enginar

Haşlanmış enginar, maş fasulyesi, biber ve maydanoz ile hazırlanan bu yemek, şık sunumuyla davet sofralarının favorisidir. Dilerseniz mercimek ile de iç harcını hazırlayabilirsiniz. 

  1. Rokalı Pesto Sos

Rokanın en yaygın kullanımlarından biri de pesto sos tarifidir. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanan pesto sos, özellikle makarnaların yanına çok yakışır.

  1. Enginarlı Tart

Kremalı enginar ile nefis mi nefis bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan enginarlı tartın üzerini dereotu ve kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz.

  1. Semizotu Çorbası

Semizotunu salata dışında bir tarifte kullanmak istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Semizotu, kabak ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, soğuk bir şekilde servis edilir. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan semizotu çorbası, yoğurt ve çörek otu ile zenginleştirilir.

  1. Keçi Peynirli Ve Cevizli Semizotu Salatasi


Semizotunun en lezzetli eşlikçileri keçi peyniri ve cevizdir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu salatayı, sirkeli limonlu sos ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Dilerseniz evinizdeki malzemeler ile çeşitlendirebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Mayıs ayı meyveleri ile hazırlanan tarifler
  2. Mayıs ayı sebze ve meyveleri
  3. Rokalı tarifler
  4. Bezelye tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!