İzleyenleri ekrana kilitleyen Masterchef Türkiye'de, haftanın ilk takım oyunu için 'dolma tarifleri' konsepti belirlendi. Mehmet Şef, Danilo Şef ve Somer Şef'in jüriliğini üstlendiği Masterchef'te yarışmacılardan birbirinden lezzetli dolmalar hazırlamaları istendi. İşte, 11 Ekim Masterchef'te çıkan dolma tarifleri:
İç harcı pirinç, kuş üzümü ve fıstık ile doldurulan domates dolması, en lezzetli dolma tariflerinden biridir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kıymalı pirinçli harç ile hazırlanan kaburga dolmasında, koyun eti kullanılır. Mardin mutfağı ile özdeşleşen bu tarifte, kaburga eti özel olarak kestirilmelidir.
Son yılların en popüler lezzetlerinden biri olan mumbar dolması, koyun etinin pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Mumbar dolması yapımında kullanılacak bağırsaklar, güzelce temizlenmelidir.
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kavun dolması, kıymalı harç ile hazırlanır. Kavun dolması pişirme işleminden sonra bütün olarak sunulur. Servis etmek için, uygun boyutlar halinde kesilir.
Domates, patlıcan, biber ve kabak ile hazırlanan karışık dolma, kıymalı pirinçli harç ile doldurulur. İsteğe göre kurutulmuş sebzeler de kullanılabilir.
Yapımında küçük yuvarlak kabakların kullanıldığı bu dolma, kıymalı harç ile lezzetlendirilir. İsteğe göre yeşil kabak da kullanabilirsiniz.
Dolma denildiğinde ilk akla gelen tarif olan biber dolması, isteğe göre kıymalı veya pirinçli olarak hazırlanabilir. Zeytinyağında pişirilen bu dolma, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir.
Pirinç, soğan ve badem ile doldurulan bıldırcın, tencerede pişirilir. Porsiyonu, yaklaşık 230 kalori olan bıldırcın dolması, farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir.
Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.