İtalya'ya özgü bir peynir çeşidi olan mascarpone, kremaya benzer bir kıvama sahiptir. İnek sütünden elde edilen mascarpone peynirinin %60'ı yağdan oluşur. Hafif sarımtırak renge sahiptir. Genellikle büyük marketlerde ve şarküteri ürünleri satılan yerlerden temin edilebilir. En çok tatlı yapımında kullanılır. İşte, mascarpone peyniri ile yapabileceğiniz nefis tarifler:
Şef Sedat Yaman'dan gelen sicilyano tarifi, kek ve mascarpone peynirli dondurma ile hazırlanır. Şık görünümü ve lezzetiyle ağızları sulandıran tariflerden biridir.
Armut, bal ve mascarpone peyniri ile hazırlanan bu tatlı, armutların ikiye bölünmesiyle hazırlanır. Üst kısmı peynir ile lezzetlendirilir. Taze kekik yaprakları ile süslenebilir.
Mascarpone peyniri, tart yapımında da kullanılabilir. Vanilya aromasının yoğun olarak kullanıldığı tartlar, küçük porsiyonlar halinde hazırlanır. Üzeri meyve ve kuruyemişlerle süslenebilir.
Cheesecake ve baklavayı bir arada denemek isteyenleri böyle alalım. Lezzetiyle tadı damağınızda kalacak baklavalı cheesecake'i, hazır baklava yufkası ile kolayca yapabilirsiniz.
Cherry domates, badem ve mascarpone kremasıyla hazırlanan bu tatlı, 15-20 dakikalık karamelize sürecinin ardından tabaklanarak servis edilir.
Milföy ve kırmızı erik ile hazırlanan tatlı, yalnızca 6 malzemeden oluşur. Şeker yerine bal veya agave şurubu kullanılabilir.
İtalya'nın en sevilen tatlılarından biri olan tiramisu, günümüzde birçok ülke tarafından sıklıkla tüketilen tariflerden biridir. Gerçek tiramisu yapımında espresso ve mascarpone peyniri kullanılır.
Kızılcık marmeladı, kedidili bisküvi ve mascarpone peyniri ile hazırlanan sahte tiramisu, tatlılara yorum katmak isteyenler için vazgeçilmez tariflerden biridir.
Yılbaşının en sevilen tariflerinden biri olan kütük pasta, mascarpone, kakao ve bitter çikolatalı ganaj ile hazırlanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenebilir.
Armut gibi ayva ile de kolayca yapabileceğiniz poşe ayva, mascarpone peyniri, nar ve çikolata ile hazırlanır. Dilimlenerek servis edilir.
Şunlara da göz atın;