Maş Fasulyesi Nasıl Filizlenir?
Baklagil filizleri oldukça sağlıklı olmasının yanı sıra tariflere de inanılmaz farklı bir lezzet katar. Baklagil filizlendirmek oldukça kolaydır. Sizlere maş fasulyesi nasıl filizlendirilir anlattık. İşte maş fasulyesi nasıl filizlenir?

Maş fasulyesi filizi, Asya kızartmalarında yaygın bir bileşendir ve herhangi bir öğüne gevrek, sağlıklı bir katkı sağlar. Süpermarkette, onları genellikle daha genel olarak "fasulye filizi" olarak etiketlenmiş olarak bulacaksınız. Onları önceden filizlenmiş olarak satın almanıza gerek yoktur ve 2 gün gibi kısa bir sürede evde filizlendirerek paradan tasarruf edebilirsiniz. Maş fasulyenizi gece boyunca ıslatın, ardından filizler istediğiniz uzunluğa ulaşana kadar her 12 saatte bir büyüyen filizleri durulayın ve süzün.

Fasulyenin Hazırlanması ve Islatılması

  1. Bütün, işlenmemiş maş fasulyesi satın alın. Muhtemelen kimyasal işlem görmüş bahçe paketlerinde paketlenmiş fasulyeleri kullanmayın. Filizlenmek ve yemek için üretilmiş bütün ve işlenmemiş fasulyeleri satın aldığınızdan emin olmak için etiketi kontrol edin.
  2. İstediğiniz miktarda maş fasulyesini ölçün. Onları ıslatmayı planladığınız kasenin veya kavanozun boyutunu düşünün; çekirdekler kabın yaklaşık ¼'ünü doldurmalıdır. Maş fasulyesi filizlendikten sonra çok daha büyür, bu yüzden çok fazla kullanmamaya dikkat edin.
  3. Maş fasulyenizi bir kevgir veya süzgeç kullanarak durulayın. Fasulyelerin üzerine temiz su akana kadar akıtın. Maş fasulyelerinin çoğu Çin'de yetiştirildiği ve genellikle çakıllı yollarda kurumaya bırakıldığı için tozlu olabilirler.
  4. Fasulyeleri temiz, geniş ağızlı bir kavanoza koyun. Mason konserve kavanozları harika bir seçenektir, ancak örneğin fıstık ezmesi veya makarna sosu tutan kavanozları da yeniden kullanabilirsiniz. Çekirdekler, kabınızın yaklaşık dörtte birini doldurmalıdır.
  5. Fasulyeleri suya batırın ve kavanozu bir ağ kapakla kapatın. Kavanozu yarıya kadar, kabaca fasulye hacminin 2-3 katı kadar soğuk suyla doldurun. Ardından, kavanozunuzu bir tür hava geçirgen kapakla kapatın.
  6. Fasulyeleri şişene kadar 8-12 saat bekletin. Ne kadar süre ıslatmaları gerektiği fasulyelere bağlı olacaktır. Genel olarak, daha büyük çekirdekler daha uzun bir ıslatma gerektirecektir. Kavanozu tezgah üzerine veya bir dolaba koyabilirsiniz, sadece doğrudan güneş ışığına maruz kalmadığından emin olun.

Fasulyelerin Süzülmesi ve Durulanması

  1. Fasulyeleri ızgara kapağından süzün ve durulayın. Kavanozunuzun kapağını lavaboda ters çevirerek fazla suyu boşaltın. Ardından şişmiş fasulyeleri tatlı su ile durulayın ve tekrar süzün.
  2. Kavanozu 12 saat serin ve karanlık bir yere koyun. Fasulyelerin rahatsız edilmeyeceği, çok az güneş ışığı alan veya hiç almayan bir yer bulun. Kavanozu baş aşağı ve açılı olarak bir bulaşıklık veya soğutma rafı üzerine yerleştirin, böylece nem salınmaya devam edebilir.
  3. Bu işlemi 2-5 gün boyunca her 12 saatte bir tekrarlayın. Fasulyeleri yaklaşık 12 saatte bir (veya günde iki kez) yıkayıp süzün. Her durulama seansından sonra bunları karanlık saklama noktalarına geri koyun.
  4. Filizleri istediğiniz uzunluğa ulaştıktan sonra durulayın. Filizlenmiş fasulyeleri bir kevgir içine dökün ve iyice süzülmeden önce son bir kez durulayın. Genel olarak, maş fasulyesi yaklaşık 1,3 cm uzunluğundayken tadı güzeldir, ancak bu çoğunlukla kişisel tercih meselesidir.
  5. Filizlenmiş fasulyeleri kağıt havlularla kaplı bir fırın tepsisine yayın. Bir fırın tepsisini iki kat kuru kağıt havluyla örtün, ardından durulanmış ve süzülmüş fasulyeleri üstüne dökün. Elinizle ince bir tabaka halinde yayın ve fazla suyu emmesi için hafifçe bastırın. Onları kuruttuktan sonra saklamaya hazırlar.
  6. Filizleri bir kaseye koyun ve buzdolabında 2 haftaya kadar saklayın. Kaseyi kağıt havlularla hizalayın, ardından avuç dolusu filizi kaba aktarmak için ellerinizi kullanın. Filizleri 2 hafta içinde yemeyi planlayın.

Şunlara da göz atın;

  1. İlginç baklagil filizleri
  2. Filizlenmiş tahıllar ve baklagiller sağlıklı mı?
  3. Pamukta fasulye nasıl yetiştirilir?
  4. Kuru baklagillerin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
22 Aralık 2024 Masterchef: İlk Ceketin Sahibi Belli Oldu
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?