Marul Nasıl Saklanır?
Marul, özellikle salataların ana malzemelerinden biridir. Doğru saklanmadığında raf ömürleri oldukça kısadır. Marul nasıl saklanır sizlere anlattık. İşte, marul saklama yöntemleri:

Marul, özellikle salataların ana malzemelerinden biridir. Marul, çoğu sebzeden, daha kısa bir raf ömrüne sahiptir. Salata yapmak için aldığınızı marulların hızlıca bozulduğunu gözlemlemiş olabilirsiniz.  Marullar, minimum hava sirkülasyonu ile nemli, soğuk bir ortamda en iyi durumda kalır. Sizlere bu yazıda marul nasıl saklanır anlattık. İşte, marul saklama yöntemleri:


Kolayca Marul Nasıl Saklanır?

  1. Marulların dibinde bulunan ortak kökü kesin. Bu şekilde kıvırcık ve marul çok daha uzun süre dayanır. 
  2. Marulu kesme tahtası üzerine alarak kesin.
  3. Marulu kağıt havluya sarın. Bu sayede marulun nemi içerisinde kalacaktır ve marul çıtır kalacaktır.
  4. Kağıt havluya sarılı marulları buzdolabı poşetlerine ya da plastik kaplar içerisinde saklayın. 
  5. Sebzelik çekmecesine yerleştirin. Bu, buzdolabınızın en soğuk kısmıdır ve yapraklı yeşillikler için idealdir. 
  6. Yaprakları diğer yiyeceklerle birlikte dar alanlara sıkıştırmayın.
  7. Bozulmaya neden olabilecek yüksek miktarda etilen gazı açığa çıkaran elma, armut veya domates ile aynı çekmecede saklamayın.


Marulun Raf Ömrü Nasıl Uzatılır?

  1. Karbondioksit, kesilmiş marulda esmerleşmeyi azaltabilir ve raf ömrünü uzatabilir. CO2 eklemenin kolay bir yolu, marul torbasına az miktarda nefes vermek ve ardından ağzını kapatmaktır. Sıhhi nedenlerle, bunu yalnızca kişisel olarak yemeyi planladığınız marulla yapın.
  2. Daha güçlü bir karbondioksit kaynağı ekleyin. Karbondioksit eklemenin bu akıllı yolu, en iyi senaryoda, marulunuzun ömrünü beş gün daha uzatabilir. Bunun için;

-1 tatlı kaşığı (5 mL) beyaz sirkeyi bir baharat kavanozunda veya başka bir küçük kapta dondurun.

-Donmuş sirkenin üzerine 1 tatlı kaşığı (5 mL) kabartma tozu dökün.

-Kavanozun kapağını kapatın ve birkaç kat kağıt havluyla örtün. Lastik bantla sabitleyin.

-Bu kavanozu kapalı bir marul kabında dik tutun. Sirke yavaş yavaş erir ve karbonatla reaksiyona girerek CO2 oluşturur.

  1. Gevrek marulları bir cam kavanozda vakumlayın. Vakum paketleme makineniz varsa, iki haftaya kadar taze kalması için bir kavanoz marul üzerinde kullanabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Marul hangi mevsimde yetişir?
  2. Brokoli hangi mevsimde yetişir?
  3. Bezelye hangi mevsimde yetişir?
  4. Saksıda marul nasıl yetiştirilir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?