Marmelat Nedir? Yaz Meyveleri İle Hazırlanmış 10 Marmelat
Marmelat, meyveler ile hazırlanan şekerli ve baharatlı püredir. Sizler için yaz meyveleri ile hazırlanan marmelatları listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 marmelat:

marmelat, kuru ya da taze meyveler ile hazırlanan, tercihe göre şeker ve baharatlar ile tatlandırılan bir tür püredir. Kahvaltılarda ya da tatlılarda kullanılabilir. Kurabiyeler ile birleştirilebilir. Sizler için yaz meyveleri ile hazırlanan lezzetli marmelat tarfilerini listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 marmelat:


Marmelat Nedir?

Marmelat, meyveler ile hazırlanan şekerli ve baharatlı püredir. İstenilen meyveler ile hazırlanabilir. Şeker eklenebilir ya da damak tadınıza göre şeker miktarı ayarlanabilir. Kuru ya da taze meyve kullanılabilir. Genellike püre haline getirilerek servis edilir.


  1. Cevizli İncir Marmelatı

Olgun siyah incir ve ceviz içi ile hazırlanan cevizli ve incirli marmelat içerisine eklenen karanfil ve tarçın ile tatlandırılır. 


  1. Çilek Marmelatı

Yaz aylarının favori meyvelerinden çilek ile hazırlanan reçel ve marmelatlar oldukça popülerdir. Sadece 3 malzeme ile hazırlanan çilek marmeladını tatlılarınızda kullanabilirsiniz. 


  1. Vişne Marmelatı

Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan vişne marmeladı limon ve tarçın ile tatlandırılır. Damak tadınıza göre uyumlu baharatlar ekleyebilirsiniz. 


  1. Şeftali Mermelatı

Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali, birçok faklı tarifte kullanılır. Hazırlayacağınız şeftali marmeladını kahvaltılarda sunabilirsiniz.


  1. Kayısı Marmelatı

Güne keyifli başlamanızı sağlayacak nefis mi nefis tam kıvamında kayısı marmelatı tarifini kurabiyeleriniz ile birleştirebilirsiniz.


  1. Kuşburnu Marmelatı

Sağlığa faydaları ile bilinen kuşburnu oldukça lezzetlidir. Rafine şekersiz versiyonda hazırlayabilirsiniz. 


  1. Erik Marmelatı

Bu tarifte erik mermeladı mürdüm eriği ile hazırlanır, Damak tadınıza göre anjelik erik ile de hazırlayabilirsiniz.


  1. İncir Marmelatı

Olgun taze incir ile hazırlanan incir marmeladı tarçın ile tatlandırılır. Dilerseniz karanfil ekleyebilirsiniz.


  1. Armut Marmelatı

Armut marmelatı kakule ile tatlandırılır. Kendine has tadı ile armut marmelatı kurabiye ve kekler ile servis edilebilir. 


  1. Kızılcık Marmelatı

Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, reçel ve çay yapımında kullanılır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Kahvaltılık reçel tariferi
  2. Sağlıklı kahvaltılık tarifler
  3. Değişik reçel tarifleri
  4. Yaz meyveleri ile hazırlanan reçel tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!