Havaların ısınması ile mangal sezonu da açılmaya başladı. Açık havada güzel vakit geçirirken bir yanda mangalda yapılan ürünler lezzeti ile güne güzellik katıyor. Mangalda et, balık, tavuk, köfte ya da sebze yapabilirsiniz. Peki sadece mangalda yaptığınız ürünü yemek istemiyorsanız mangalın yanına çok yakışacak tarifleri sizler için listeledik. Mangal soflarınızı lezzetlendirecek ve zenginleştirecek 10 farklı tarif aşağıda. İşte, mangal yanına çok yakışacak 10 tarif:
Mangalın yanına çok yakışan pirinç pilavı, doyurucu olduğu için hemen hemen birçok yemeğin yanında servis edilir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan pirinç pilavını, istediğiniz malzemeler ile zenginleştirerek servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı yerine daha hafif ve sağlıklı olmasıyla bilinen bulgur pilavını da tercih edebilirsiniz. Bulgur, domates, soğan ve biber ile hazırlanan bulgur pilavı, mangalın yanına çok yakışacak. Boraşı domates, soğan ve biber ile yapılan süper lezzetli bir salata. Yemekleriniz yanında salata olarak yiyebilirsiniz ya da meze olarak tüketebilirsiniz. Girit veya sakız kabağı ile hazırlanan bu tarif, genellikle ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Üzeri badem, dereotu ve yoğurt ile zenginleştirilir. Hemen hemen herkesin her versiyonunu çok sevdiği patatesi kibrit patates olarak yapabilirsiniz. Mangal yanında et ürünleri ve sebzeler ile çok yakışacak. Domates püresi, badem, havuç ve soğan ile hazırlanan arpa şehriye pilavı, sık sık tercih edilen pilavlardan biridir. Mangalın yanına çok yakışan bu pilavı, ince kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz. Mangaldan önce midenizi yumuşatmak ve sindirimi kolaylaştırmak isterseniz, nefis kıvamıyla mercimek çorbasını deneyebilirsiniz. 20 dakikada hazırlanan mercimek çorbası, kış aylarında içinizi ısıtır. Mangal denilince akla ilk gelenlerden biri çoban salata. Domates, biber, soğan ve biberle hazırlanan bu tarife bayılacaksınız. Dövmeç yemeği, Adıyaman'a özgü bir lezzettir. Köz patlıcanın tadı ile domates ve biberin mükemmel uyumu yemeği çok sevmenize sebep olacak. Köz tatları mangalın yanına çok yakışacak. Yoğurt, salatalık ve sarımsakla hazırlanan caciki, daha yoğun kıvamı ile meze şeklinde mangal sofralarında servis edilebilir. Şunlara da göz atın;