Mandalina Türleri Nelerdir?
Kış aylarının sevilen meyvesi, vitamin dolu mandalinanın türleri nelerdir? İşte, mandalinanın türleri hakkında merak edilenler:
Mandalina Türleri ve Sağlığa Yararları

Mandalina, kış aylarında sıklıkla tükettiğimiz sağlık deposu bir meyvedir. Kabukları koyu turuncu, gözeneklidir ve içerisinde tatlı, sulu parçalar vardır. Mandalina ağacını her mevsim ekebilirsiniz. Eylül, ekim aylarında hasat zamanı başlar ve mandalinalar kış boyu tezgahlarda yerini alır. Mandalina ağacı çok soğuklara uygun bir meyve ağacı değildir. -3 °C altında, 45 °C üzerinde yaşam koşullarına ayak uydurmakta zorlanabilir. Mandalina ağaçları çiçek açan bitkilerdir. Çiçek açma zamanlarında etraflarına güzel koku yayarak kendilerine hayran bırakılırlar. Portakalların aksine mandalinalar yuvarlak değildir. Aksine, dikdörtgen şeklindedirler, üst ve alt kısımları düzleştirilmiş bir küreye benzerler. Ayrıca soyulmaları daha kolaydır. Mandalinanın faydaları saymakla bitmez. Kendi içlerinde ayrılan türleri vardır. Mandalinaların tam olarak kaç çeşit ve melezi olduğuna dair kesin bir fikir birliği olmamasına rağmen, dünya genelinde 162 ile 200 arasında büyüdüğüne inanılıyor. En popüler olan birkaç tanesinden bahsetmek isteriz. 

Mandalinanın Başlıca Türleri


  1. Satsuma mandalinaları veya Citrus unshiu dahil olmak üzere birçok popüler mandalina türü vardır. Bu tür tipik olarak Japonya ile ilişkilendirilir, ancak Körfez Kıyısı bölgesinde ve Güney Amerika Birleşik Devletleri'nin diğer bölgelerinde de kolayca yetişir. Daha açık turuncu, tatlı, sulu ve çekirdeksizdirler.


  1. Ponkan mandalinaları olarak da bilinen mandalina, başka bir popüler türdür. Çin, Brezilya, İspanya ve Filipinler'in bazı bölgeleri dahil olmak üzere ılıman ve tropik iklimlerde geniş bir alanda yetişir. Portakal büyüklüğünde iri meyvelerdir. 


  1. Tangerina daha kırmızımsı-portakal kabuğuna sahip olan mandalina veya narenciye mandalinasıdır. Mandalina ve pomelo meyvesinin hibrit sonucudur.  


  1. Clementines daha derin turuncu, parlak ve çekirdeksiz iç kısmı ile grubun en küçük üyesidir. Mandalina ile tatlı portakalın hibritlenmesi sonucunda elde edilir.

Şunlara da göz atabilirsiniz;

  1. Portakallı tatlı tarifleri
  2. Greyfurt nasıl yenir?
  3. Armutlu tatlılar
  4. Muzlu tatlı tarifleri
  5. Kolay meyveli tatlılar

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır, Terbiyesine Yumurta Konur Mu?
Zebra Kekin Malzemeleri Nelerdir?
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Magnolia'nın Bilinmeyen Püf Noktaları: Magnolia En Güzel Hangi Bisküvi ile Yapılır?
Badem mi, Yulaf mı? En Çok Tercih Edilen 5 Bitkisel Süt
Zeytinyağlı Sarmada Salça Olur Mu?