Makyaj Süngeri Nasıl Temizlenir?
Makyaj süngeri ne işe yarar? Makyaj süngeri nasıl temizlenir ve nasıl yıkanır? Makyaj süngeri hangi sıklıkta temizlenmelidir? İşte, makyaj süngeri temizlemek için bilmeniz gerekenler:

Makyaj süngeri, kadınlar tarafından sık sık kullanılan makyaj ürünlerinden biridir. Fondöten ve kapatıcıyı sürmek ve cilde yaymak amacıyla kullanılan makyaj süngerleri, bakteriler için mükemmel bir üreme alanıdır. Eğer doğru bir şekilde temizlemezseniz, normale göre daha fazla cilt sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Özellikle cilt tahrişi ve sivilcelerin yaygınlaşmasında, temizlenmeyen makyaj süngerlerinin payı vardır. Makyaj süngerleri, mümkünse her kullanımdan sonra temizlenmeli, üzerindeki fondöten lekelerinden arındırılmalıdır. İşte, makyaj süngeri temizleme yöntemleri:

  1. Bebek Şampuanı

Öncelikle makyaj süngerini temizlemek için, suyun altında tutun. Kendi rengine dönene kadar ılık suyun altında süngeri ovalayın. Daha sonra üzerine bebek şampuanı sıkın ve ılık suyun altında 45 saniye ovalayın. Süngeri şampuandan arındırdıktan sonra, fazla suyunu kağıt havlu ile alın ve kurumaya bırakın. Bu işlemi haftada bir kez tekrarlayın.


  1. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağını bebek şampuanı ile birlikte makyaj süngerine sürün ve güzelce ovalayın. Daha sonra suyun altında yağdan arındırana kadar ovalayın. Kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Ancak süngeri yağdan arındırmak biraz zaman alabilir, unutmayın. 

  1. Sabun

Ilık su dolu bir bardağa süngerinizi batırın ve iyice şişmesini sağlayın. Ardından sıvı sabun ve zeytinyağı ile süngerinizi ovalayarak köpürtün. Süngeri yoğurdukça içindeki kirler dışarı akacaktır. Ardından süngeri bol suyla durulayın ve kağıt havluyla kurulayın. 


Makyaj süngerini ılık suyla yıkamak, daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Soğuk su, süngerin sertleşmesine neden olur. Sıcak su ise süngerin yapısına zarar verir ve daha kolay parçalanmasına yol açar. Bu yüzden ılık su ve sıvı sabun kullanmak daha doğru bir tercih olacaktır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Yağ şişesi nasıl temizlenir?
  2. Ocak demirleri nasıl temizlenir?
  3. Katı meyve sıkacağı temizleme yöntemleri
  4. Bıçak nasıl temizlenir?
  5. Süzgeç nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı