Makarna Makinesi Nasıl Temizlenir?
Evde makarna yapmayı seviyorsanız ya da bir işletmede makarna makinanız varsa nasıl temizleneceğini merak ediyor olabilirsiniz. Sizler için makarna makinesi nasıl temizlenir anlattık. İşte, makarna makinesi nasıl temizlenir:

Ev yapımı makarna yapma sevinci, makarna makinenizin gerektirdiği rutin temizlik nedeniyle kısılmak zorunda değildir. En iyi durumda tutmak için her kullanımdan sonra makinenizi temizlemek için birkaç dakika ayırmanız yeterlidir. Tek ihtiyacınız olan biraz polimer kil, küçük bir fırça ve birkaç temiz bez. Sizler için makarna makinesi nasıl temizlenir anlattık. İşte, makarna makinesi nasıl temizlenir:

Manuel Makarna Yapıcısı Bakımı

  1. Çıkarılabilir parçaları makarna makinesinden ayırın. Manuel veya elle çalıştırılan makarna makinelerinin çoğunda kolayca çıkarılabilen birkaç parça bulunur. Farklı makarna türleri için olduğu gibi C-kelepçesini ve tüm ekleri ayırın ve bir kenara koyun.
  2. Silindirlerden 3-4 kez bir parça beyaz polimer kil geçirin. Polimer kili yoksa aynı etki için oyun hamuru veya benzeri bir şey kullanabilirsiniz. Her bölümün temizlenmesi için kil parçasını çalışırken silindirlerde yukarı ve aşağı hareket ettirin.
  3. Makinenin yarıklarını temizlemek için bir fırça veya basınçlı hava kullanın. Un ve hamur parçaları, makarna makinesinin küçük çatlaklarına kolayca takılabilir. Muhtemelen, makarna makineniz bu çatlaklara kolayca girebilen kısa kıllara sahip küçük bir fırçayla gelmiştir. Olmadıysa, bu parçaları temizlemek için bir kutu basınçlı hava kullanın.
  4. Silindirleri suyla hafifçe nemlendirilmiş temiz bir bezle temizleyin. Silindirlerin üstünü silin ve ardından bezi silindirler üzerinde ileri geri hareket ettirmeye devam ederken el kolunu yavaşça döndürmeye başlayın. Ayrıca, bezi o bölümün üzerine ileri geri sürterek silindirlerin altını da temizlediğinizden emin olun.
  5. Tüm makinenin dışını nemli, temiz bir bezle silin. Bebek mendili veya ıslak mendil kullanmıyorsanız, ıslak damlamaması için bezi iyice sıktığınızdan emin olun. Unu ve küçük kuru hamur parçalarını temizlemek için makarna makinesinin tüm dış yüzeyinde gezdirin.
  6. Makineyi kaldırmadan önce tamamen kurulayın. Makarna makinesinin tüm dış yüzeyini iyice kurulamak için yumuşak, temiz bir havlu kullanın. Çok fazla tüy bırakmayan bir havlu tercih edin. Kalan lekeleri kuru bezle silin; makineniz paslanmaz çelikse, çok kolay çıkarlar.

Elektrikli Makinenin Temizlenmesi

  1. Elektrikli makarna makinenizi temizlemeden önce kullanım kılavuzunu okuyun. Her makarna makinesi markası ve modeli biraz farklıdır ve çoğu, makinenizin bakımını en iyi nasıl yapacağınızı ayrıntılarıyla anlatan talimatlarla birlikte gelir. Kendi makarna makinenizin ayrıntılarını öğrenmek için kılavuzu baştan sona okuyun.
  2. Makarna makinesini prizden çıkarın. Makarna makinenizi asla fişe takılıyken temizlemeyin! Makineyi temizlerken yanlışlıkla yanlış yerde ıslanırsa, parmaklarınız silindirlere sıkışabilir veya elektrik çarpması riskini alabilirsiniz.
  3. Bulaşık makinesinde yıkanabilir parçaları bulaşık makinesinde yıkayın. Çoğu makarna üreticisi, özellikle plastikten yapılmışsa, bulaşık makinesine güvenle yerleştirilebilen ayrılabilir parçalara sahiptir. Makarnacının gerçek gövdesi bulaşık makinesine konulmamalıdır.
  4. Bulaşık makinesinde yıkanabilir değilse, makinenin çıkarılabilir parçalarını elde yıkayın. Paslanmaz çelik, bakır, pirinç, bronz veya alüminyumdan yapılmış parçalar elde yıkanmalıdır. Parçaları hızlı bir şekilde silmek için bulaşık deterjanı, ılık su ve yumuşak, temiz bir bez kullanın ve hemen ardından iyice kurulayın.
  5. Makinenin gövdesini nemli bir bezle silin ve ardından kurulayın. Temiz, yumuşak bir bezi ıslatın ve iyice sıkın. Unu ve hamur parçalarını temizlemek için makarna makinesinin tüm dış yüzeyinde gezdirin. Makineyi kurutmak için ikinci bir bez kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarna nasıl baharatlanır?
  2. Makarna ve erişte yaparken yapılan hatalar
  3. Makarna nasıl pişirilir?
  4. Makarna pişiriken dikkat edilmesi gerekenler

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?