Limon, yıl boyunca büyüyen, küçük bir ağaç türü ve meyvesidir. Başta salatalar olmak üzere birçok yemekte kullanılan limon, yüksek oranda C vitamini içerir. Soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren limon, bitki çaylarına da eklenebilir. İşte, limon ile yapabileceğiniz 17 farklı tarif:
Yalnızca 6 malzemeden oluşan parfe, sıcak havalarda serinletici bir tatlı hazırlamak isteyenler için idealdir. Yapımında isteğe göre yulaflı veya kepekli bisküvi kullanabilirsiniz. Haşhaş ve limon suyu ile hazırlanan bu kek, aromatik tadıyla çay saatlerinin vazgeçilmezidir. İsteğe göre portakal kabuğu rendesi ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Yulaflı bisküvi, lime suyu, yoğunlaştırılmış süt ve krema ile hazırlanan bu tatlı, Amerikan mutfağının en meşhur tartlarından biridir. İsteğe göre küçük veya büyük porsiyonlar halinde sunulabilir. Süngerimsi bir dokuya sahip olan bu kek, hafif tatlardan hoşlananlar için idealdir. Ana malzemeleri limon kabuğu ve limon suyudur. Ortalama 45-50 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Cheesecake sevenleri böyle alalım. Tabanı bisküvi, iç harcı labne ve üzeri limon sosu ile zenginleştirilen bu tatlı, dilimlenerek servis edilir. Pişirme aşamasından sonra mutlaka buzdolabında dinlendirilmelidir. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte dondurma sezonu açıldı. Siz de evde kendi dondurmanızı hazırlamak istiyorsanız, limonlu kremalı dondurma tarifimizi deneyebilirsiniz. Krema, jelatin ve limon kabuğu ile hazırlanan parfe, küçük porsiyonlar halinde sunulur. İsteğe göre meyveli soslarla veya mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Limonla yapabileceğiniz nefis tariflerden biri de tarttır. Limon kreması ve tart hamuru ile hazırlanan bu tatlıyı, rendelenmiş limon kabuklarıyla süsleyebilirsiniz. Ortası limon kreması ile zenginleştirilen bu bisküviler, çayın yanına çok yakışır. Küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği tariflerden biridir. Kahvenin en lezzetli eşlikçisi olarak bilinen brownie'yi limonlu versiyonuyla denemeye ne dersiniz? Hazırladığınız limon sosunu, oda ısısına geldikten sonra ilave etmeye özen gösterin. Kökeni Sicilya'ya dayanan cannoli, İtalyan mutfağına özgü bir tatlıdır. İç dolgusunda hem limon, hem de portakal rendesine yer verilir. İsteğe göre uçları çikolata veya hindistan cevizine bulanabilir. Karabuğday unu, mısır nişastası ve fındık ile hazırlanan bu kurabiye, glutensiz beslenmek isteyenler için idealdir. Diğer kurabiye çeşitlerine göre daha düşük kalorilidir. Limon kabuğu, jelatin ve krema ile hazırlanan panna cotta da, İtalyan tatlısıdır. Genellikle küçük kupların içinde sunulur. Farklı çeşitlerini denemek için, panna cotta tariflerine göz atın. Limon suyu ve krema ile hazırlanan sufle, akışkan bir tatlıdır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Üzeri hindistan cevizi ile zenginleştirilebilir. İç harcı muhallebi ile doldurulan bu tart, hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. İsteğe göre üzeri kalp şeklindeki kurabiyeler ile süslenebilir. Şık görünümü ve aromatik tadıyla, davet sofralarının vazgeçilmezi olacak bir tarifimiz var. Limonlu vienneseyi sunmadan önce, üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. İtalya'nın Capri Adası'nın meşhur keki olan torta caprese, badem veya ceviz unu ile hazırlanır. Yapımında mascarpone peyniri ve limon suyu kullanılır. Şunlara da göz atın;