Limondan Balmumu Nasıl Çıkarılır?
Limon ekşi tadı ile tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılan bir lezzettir. Limonun dış kabuğunun üzerinde ince bir balmumu tabakası vardır. Bu tabaka nasıl çıkarılır anlattık. İşte, limondan balmumu nasıl çıkarılır:

Pek çok insan, süpermarkette satın aldıkları limonların genellikle ince bir balmumu tabakasıyla kaplı olduğunun farkında değildir. Bu balmumu, limonları korumaya ve taşınırken ve mağazanın ürün kutularına otururken kabuklarını herhangi bir mikrop veya böcekten uzak tutmaya yardımcı olur. Balmumu zararlı değildir ve teknik olarak yiyebilirsiniz, ancak limonların kabuklarını soymayı veya garnitür olarak kullanmayı planlıyorsanız, mumlarını almak iyi bir fikirdir. Size bu ağdayı kaynar suyla, mikrodalgada veya basit bir meyve sirkesiyle nasıl temizleyeceğinizi göstereceğiz.

1. Yöntem: Kaynar Su Kullanmak

  1. Bir tencerede veya su ısıtıcısında su kaynatın. Bir tencereyi veya çaydanlığı yarısına kadar suyla doldurun ve suyu ocakta orta-yüksek ateşte kaynatın.
  2. Limonları bir kevgir içine atın ve üzerlerine kaynar su dökün. Su kaynayınca 3-4 limonu ısıya dayanıklı bir kevgir içine dizin. Kevgiri lavaboya yerleştirin. Ardından kaynayan suyu limonların üzerine yavaş yavaş dökerek ağdayı ısıtın ve gevşetin.
  3. Kalan balmumunu bir sünger veya sebze fırçasıyla ovun. Her bir limonu akan soğuk suyun altında tutun ve temiz, kullanılmamış bir süngerin aşındırıcı tarafını kullanarak mumu nazikçe silin. Alternatif olarak, bir sebze fırçası kullanın ve küçük daireler çizerek fırçalayın.
  4. Limonları soğuk suyla durulayın ve bir kağıt havluyla kurulayın. Herhangi bir ek mum kalıntısını gidermek için meyveyi son bir durulama ile yıkayın. Ardından, her limonu bir kağıt havlu veya mutfak havlusu ile kurulayın ve silin.

2. Yöntem: Mikrodalga Kullanmak

  1. Limonları mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa koyun. Mikrodalgaya uygun bir tabak veya başka bir tabağı kağıt havluyla kaplayın. Daha sonra limonları tek sıra halinde tabağın üzerine dizin. Mümkünse, birbirine değmeyecek şekilde düzenleyin.
  2. Limonları 10 ila 20 saniye yüksekte mikrodalgaya koyun. Meyve tabağını mikrodalgaya koyun. Yalnızca 2-3 limonla çalışıyorsan mikrodalgayı 10 saniye, daha fazla limon alıyorsan 20 saniye yüksekte çalıştır.
  3. Meyveyi soğuk akan su altında ovun. Bir sebze fırçası veya temiz, kullanılmamış bir sünger kullanarak her bir limonun kabuğunu soğuk bir musluğun altında tutarak hafifçe ovalayın. Küçük, dairesel hareketlerle limonun tüm yüzeyini 30-60 saniye ovalayarak tüm kiri temizleyin.
  4. Limonları soğuk suyla durulayın, ardından kağıt havluyla kurulayın. İyi bir fırçalamadan sonra, herhangi bir balmumu kalıntısını durulamak için limonları soğuk, akan suyun altına koyun. Ardından limonları bir kağıt havlu veya mutfak havlusu ile kurulayın.

3. Yöntem: Sirke Spreyi Yapmak

  1. Eşit miktarda ılık su ve beyaz sirkeyi bir sprey şişesinde birleştirin. Bir sprey şişesine yaklaşık 1 bardak (240 mL) hem ılık su hem de beyaz sirke dökün ve karışımı birleştirmek ve kullanışlı bir sebze yıkama yapmak için şişeyi sallayın.
  2. Limonların üzerine sirkeli karışımdan sıkın ve 3-5 dakika bekletin. Limonları bir tabağa veya bir kevgir içine koyun. Ardından, her limonun kabuğunun her tarafını sirke temizleme solüsyonuyla iyice ıslatın. Solüsyonun asitliğinin parçalanıp mumu çözmesi için 3-5 dakika limonların üzerinde ıslanmasına izin verin.
  3. Limonları soğuk akan su altında ovun. Bir sebze fırçası veya temiz, kullanılmamış bir sünger kullanarak limonları nazik ama sert, dairesel hareketlerle ovalayın. Balmumu tamamen çıkarmak için her bir limonun her santimini ovaladığınızdan emin olun.
  4. Ovalanmış limonları soğuk su altında durulayın ve kurulayın. Limonları ovmayı bitirdikten sonra, her bir limonu akan su altında durulayın ve kalan balmumu kalıntılarını parmaklarınızı kullanarak fırçalayın. Ardından limonları bir kağıt havluyla kurulayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Limon suyu nasıl korunur?
  2. Limon nasıl kesilir?
  3. Evde limon yağı nasıl yapılır?
  4. Neden baş ucunuza limon koymalısınız?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı