Limon Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?
Limon otu nedir? Limon otu nelerde, nasıl kullanılır? Limon otu neye iyi gelir? İşte, limon otunun faydaları ve kullanım alanları:

Limon otu, yemek pişirmede ve bitkisel ilaçlarda kullanılan tropikal, çimenli bir bitkidir. Limon otu bitkisinin yapraklarından ve saplarından elde edilen limon otu yağı, güçlü bir narenciye kokusuna sahiptir. Genellikle sabunlarda ve diğer kişisel bakım ürünlerinde bulunur. Limon otu ya��ı çıkarılabilir ve sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından sindirim problemlerini ve yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılmıştır. Diğer birçok potansiyel sağlık yararına da sahiptir. Aslında, limon otu esansiyel yağı, aromaterapide stres, kaygı ve depresyonu hafifletmeye yardımcı olan popüler bir araçtır. 

Limon Otu Nerelerde Kullanılır?

  1. Limon otunu çaylarınızda kullanabilirsiniz. 200 ml sıcak su içerisine 10 gr kuru limon otu atarak demleyebilirsiniz. Demlenen çayı sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  2. Limon otu ile yemek pişirebilirsiniz. Thai mutfağı yemeklerine özellikle çok yakışır. Çorba ve et yemeklerinize de ekleyerek pişirebilirsiniz. 
  3. Limon otunun yağı çıkartılarak kullanılabilir. Aroma terapilerde kullanılır. 

Limon Otu Nasıl Pişirilir?

Yemek pişirmede taze limon otu kullanmak için her zaman alt soğanı kesin ve sert dış yaprakları çıkarın. Sarı sapları kesebilir, elinizle bükerek aromalarını ortaya çıkartabilirsiniz. Aroma verici olarak yemek ve çorbalarınızın içinde kullanabilirsiniz. Ayrıca limon tozu kullanabilirsiniz. Limon tozunu yemeğe istediğiniz zaman ekleyerek pişirebilirsiniz. Limon otu lifli bir yapıya sahiptir. Bütün olarak yemekte kullanılacaksa yemek tam olarak servis edilmeden önce içerisinden çıkarılması gerekir. 



Limon Otu Nelere İyi Gelir?

  1. Yüksek Kolesterol
  2. Ağızda Mantar Enfeksiyonları,
  3. Mide ve Bağırsak Spazmları,
  4. Karın Ağrısı,
  5. Yüksek Kan Basıncı,
  6. Öksürük,
  7. Romatizma,
  8. Alerjen Durumlarda 

Limon Otu Nasıl Saklanır?

  1. Buzdolabında sıkıca sarıldıktan ve hava ile teması kesildikten sonra 1 haftaya kadar saklanabilir.
  2. Porsiyonlanarak dondurucuya atılabilir kullanılmadan önce çözdürülerek tüketilir.
  3. Toz halinde satın alınabilir ya da toz haline getirildikten sonra serin ve kuru ortamda saklanabilir. 


Önemli Not: Koruk suyu ekşi ve yoğun bir tada sahip olduğu için, kronik rahatsızlığı olanların, hamilelerin, emziren annelerin ve alerjik bünyeye sahip olan kişilerin tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir.


Şunlara da göz atın;

  1. Eğrelti Otunun Faydaları
  2. Ökseotu Faydaları
  3. Kırkkilit Otunun Faydaları
  4. Karahindiba Faydaları Nelerdir?
  5. Pelin Otunun Faydaları Nelerdir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri