Limon Nasıl Dondurulur?
Limon tatlı ve tuzlu tariflerin vazgeçilmezlerindendir. Ekşi tatları ile tariflere çok yakışan limonlar nasıl dondurulur? Sizler için anlattık. İşte, limon nasıl dondurulur:

Limonlar, çeşitli tatlı ve tuzlu yemeklerde garnitür veya yıldız bileşen olarak kullanılabilen çok yönlü bir narenciye meyvesidir. Ne yazık ki çoğu taze meyve gibi limonlar da oldukça çabuk bozulabilir, sadece iki ila dört hafta sürer ve hatta onları keserseniz daha da kısa sürer. Bu vitamin dolu meyvenin bozulmasına izin vermek yerine, daha uzun ömürlü olmaları için dondurmayı düşünmelisiniz.

Bütün Limonlar Nasıl Dondurulur?

  1. Limonları fermuarlı bir poşete koyun. Limonlarınızı kilitli poşete koyun. Torbayı 3/4 oranında sıkıştırın ve tüm fazla havayı torbadan dışarı çıkmaya zorlayın. Torbanın içinde hava kalmadığında fermuarını sonuna kadar kapatın. Havayı zorlamak, limonlarınızın taze kalmasına ve dondurucunuzda yer açmanıza yardımcı olur.
  2. Limon poşetini dondurucuya koyun. Limon poşetinizi tamamen donana kadar dondurucuda bekletin. Dondurucunuzun sıcaklığına bağlı olarak bu, 2 saatten geceye kadar sürebilir. Haftanın ilerleyen saatlerinde yapacağınız yemekler için taze limon kullanın ve diğer limonları kullanmanız gerektiğinden çok önce dondurun.
  3. Limonları buzunu çözmek için 10 dakika soğuk suda bekletin. Buzu çözülmüş bütün limonlar genellikle lapa gibi olur ve onları dilimleyemezsiniz. Bu yumuşaklık onları garnitür olarak uygunsuz kılar. Ancak yine de limonun kabuğunu veya suyunu kullanabileceksiniz.


Limon Dilimleri Nasıl Dondurulur?

  1. Limonunuzu dilimler veya dilimler halinde kesin. Limonu dondurmadan önce parçalara ayırmanız, limonun yumuşak kıvamını bozacağı için kokteyl, garnitür gibi şeylerde kullanabilirsiniz. Limon dilimleri oluşturmak için limonu yaklaşık 6 mm genişliğinde bir kesme tahtası üzerinde kesin. Limonu dilimler halinde kesmek için, uzunlamasına bir kesim ve enine bir kesim yapın. Bu, aynı boyutta dört limon dilimi oluşturacaktır.
  2. Limon dilimlerinizi bir çerez kağıdına koyun ve dondurucuya yerleştirin. Limon dilimlerinin arasında boşluk olduğundan emin olun. Limon dilimlerinizi bir çerez kağıdına koymak, ayrı ayrı donmalarını sağlayacaktır. Bu adımı atlarsanız, limon dilimleriniz veya dilimleriniz tek bir blokta birlikte donacaktır. Limon dilimlerini 2-3 saat veya limonlar tamamen donana kadar dondurucuda tutun.
  3. Limonları kilitli poşete aktarın. Limonlarınız tamamen donduktan sonra kilitli bir poşete aktararak dondurucunuzda yer açabilirsiniz. Fermuarlı poşeti tekrar dondurucuya koyun ve ihtiyacınız oldukça dilimler çıkarın.

Limon Kabuğu Nasıl Dondurulur?

  1. Limonların kabuğunu rendelemek için rende, zester veya mikro uçak kullanın. Limonun kabuğu kabuğudur ve limonda oluşan doğal yağları içerir. Limonun kabuğunu çıkarmak için bir mutfak aleti kullanarak limonun yüzeyindeki sarı kabuğu çıkarın.
  2. Kabuğu kilitli bir torbaya koyun. Limonlarınızın kabuğunu soymayı bitirdiğinizde, kabuğu bir kilitli poşete veya dondurucu poşete aktarın. Kalan limonları hafta içi yaptığınız tariflerde kullanabilir veya dilimleyip dondurabilirsiniz.
  3. Torbayı bir dondurucunun içine yerleştirin. Kabuğu tamamen donana kadar birkaç saat veya gece boyunca dondurucuda bekletin. Kullanmaya hazır olduğunuzda, ihtiyacınız olanı çıkarabilir ve kalanını tekrar dondurucuya koyabilirsiniz.


Limon Suyu Nasıl Dondurulur?

  1. Limonlarınızın suyunu sıkın. Birçok mağazadan alabileceğiniz bir rayba veya meyve sıkacağı kullanarak limonlarınızın suyunu sıkın. Sıkacağın veya meyve sıkacağın yoksa, limonları dörde bölebilir ve suyunun bir kısmını çıkarmak için bir çatalla posasını aşağı doğru bastırabilirsin. Amaç, posayı ezmek ve meyvenin içindeki sıvıyı çıkarmaktır.
  2. 1 su bardağı limon suyu ölçün. Limon suyunuzu bir lavabonun üzerinde dikkatlice bir ölçü kabına dökün. Limon suyunuzu ölçmek, tarifler için daha hassas ölçümler yapmanızı sağlar. Limonunuzun suyunu sıktığınızda dökülmüş olabilecek çekirdekleri çıkardığınızdan emin olun.
  3. Limon suyunu buz kalıplarına dökün. Limon suyunuzu buz küpü tepsilerine dökerken, dolu bir bardağı kaç buz küpünün oluşturduğunu not ettiğinizden emin olun. Bu, belirli tariflerde limon suyunu kullanmanız gerektiğinde daha doğru ölçümler yapmanızı sağlayacaktır.
  4. Buz küplerini dondurucuya yerleştirin ve donmalarına izin verin. Buz küplerinizi tamamen donana kadar dondurucuda bekletin. Taze sıkılmış limon suyunu dondurmazsanız iki ila dört gün içinde bozulabilir. Limon suyunuzu buz küplerinde dondurarak saklamak, limon suyunu daha uzun süre taze tutmanızı sağlayacaktır.


Limonları Dondurmaya Hazırlamak

  1. Yiyeceklere dokunmadan önce ellerinizi yıkayın. Bir el sabunu ve ılık su kullanın ve ellerinizi temiz bir şekilde ovalayın. Yıkanmamış eller, meyvenin kabuğuna toksin ve bakteri bulaştırabilir. Limonlara bir şey bulaştırmamak için eldiven de kullanabilirsiniz.
  2. Limonları bir fırça ile ovun. Limonun yüzeyini ovalamak için diş fırçası, tırnak fırçası veya sebze fırçası kullanın. Bu aracı bundan sonra sadece sebze veya meyve temizliği için atadığınızdan emin olun. Bu, meyvenin yüzeyindeki tüm kirleri ve olası kimyasalları temizleyecektir.
  3. Limonları yıkayın. Limonlarınızı dondurmadan önce, haşere ilaçlarını çıkarmak için onları soğuk su altında çalıştırmak istersiniz. Sebzelerinizi temizlemek için sebze temizleyici veya yıkama da kullanabilirsiniz. Limonlarınız temizlendikten sonra, bir bez veya kağıt havluyla kurulayın.
  4. Pestisitleri limonlarınızdan çıkarmak için bir sirke solüsyonu kullanın. Limonlar ve diğer meyveler, limonun yüzeyinde pestisitler gibi zararlı kimyasallar içerebilir. Kimyasalları %10 sirke ve %90 su karışımında 15 ila 20 dakika bekleterek çıkarın. Islatma işlemi bittiğinde, soğuk su altında durulayın ve bir bezle kurulayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Limon suyu nasıl korunur?
  2. Limon nasıl kesilir?
  3. Evde limon yağı nasıl yapılır?
  4. Limondan balmumu nasıl çıkarılır?
  5. Limon nasıl korunur?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı