Leziz Kış Çayları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtacak lezzetler aramak hepimiz için kaçınılmaz bir ihtiyaç. İşte tam bu noktada, sıcak bir fincan kış çayı ruhumuzu sarar ve bedenimize huzur verir. Tarçın, karanfil, zencefil...
Leziz kış çayları

Bu tarifler ile kışın soğuk günlerini bir fincan çayla nasıl daha keyifli hale getirebileceğinizi keşfedeceğiz.

Hibiskus çayı

Hibiskus çayı

  1. 1 yemek kaşığı kurutulmuş hibiskus çiçeği
  2. 1 su bardağı sıcak su
  3. Bal, limon, nane

Hibiskus çiçeklerini bir fincana veya çaydanlığa koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Hibiskus çayı demlendikten sonra sıcak olarak servis edin.

Tarçın çayı

  1. 1 çubuk tarçın (ya da 1 çay kaşığı toz tarçın)
  2. 1 su bardağı su
  3. Limon
  4. Yıldız anason

Bir su bardağı suyu bir cezvede kaynatın. Su kaynamaya başladığında, içerisine bir adet tarçın çubuğu ekleyin (toz tarçın kullanıyorsanız bir çay kaşığı ekleyebilirsiniz). Tarçını, yaklaşık 5-10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Çayı ocaktan aldıktan sonra limon ve yıldız anason ekleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kuşburnu çayı

  1. 1 yemek kaşığı kurutulmuş kuşburnu (veya taze kuşburnu)
  2. 1 su bardağı sıcak su
  3. Bal, limon veya tarçın

Kuşburnu meyvelerini iyice ezin veya hafifçe kırın. Bir fincana veya demliğe kuşburnu ekleyin. Üzerine kaynar suyu dökün. 10-15 dakika kadar demlemeye bırakın. Sürenin sonunda kuşburnu çayını sıcak olarak servis edin.

Nane çayı

  1. 1 tatlı kaşığı kuru nane ya da birkaç taze nane dalı
  2. 1 su bardağı sıcak su
  3. Bal, limon

Nane yapraklarını bir fincana veya demliğe koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. 5-7 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demledikten sonra nane yapraklarını süzerek sıcak olarak servis edin.

Zencefil çayı

  1. 1-2 dilim taze zencefil (yaklaşık 2-3 cm)
  2. 1 su bardağı su
  3. Limon, bal, karanfil, tarçın

Zencefili soyup ince dilimler halinde kesin. Bir cezveye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığında zencefil dilimlerini ekleyin. Zencefili yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın. Çayı ocaktan alıp fincana dökün. Limon eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Ihlamur çayı

  1. 1 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği
  2. 1 su bardağı sıcak su

Ihlamur çiçeklerini bir fincana veya bardağa yerleştirin. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sonrasında çayı süzün. Bal veya limon ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Meyan kökü çayı

  1. 1 tatlı kaşığı kurutulmuş meyan kökü
  2. 1 su bardağı sıcak su
  3. Bal, limon

Meyan kökünü bir fincana veya bir çaydanlığa koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Meyan kökü çayını süzdükten sonra sıcak olarak servis edin.

Kara mürver çayı

  1. 1-2 yemek kaşığı kuru kara mürver çiçeği veya meyvesi
  2. 1 su bardağı sıcak su
  3. Bal ve limon

Bir su kaynatıcıda suyu kaynatın ve ardından sıcak suyu bir çaydanlığın üst kısmına dökün. Kara mürver çiçeğini veya meyvesini sıcak suya ekleyin. 10-15 dakika boyunca demlenmesine izin verin. Çayı süzün ve sıcak olarak servis yapın.

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Buzlukta Kararan Patates Yenir Mi?
Filizlenme ve Çimlenme Aynı Şey Midir?
Benzedikleri Organa İyi Gelen 10 Besin
Dibek, Osmanlı ve Menengiç Kahvesi Hakkında Merak Edilenler
Zebra Keke Süt Yerine Yoğurt Konur Mu?
Mayalı Poğaça Neden Sert Olur?