Lazanya Tarifleri: Denemeniz Gereken 10 Farklı Lazanya Tarifi
Lazanya nedir, nasıl yapılır? Lazanya yapımında hangi malzemeler kullanılır? Lazanya çeşitleri nelerdir? İşte, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan 10 farklı lazanya tarifi:

Lazanya, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan, beşamel sos, parmesan peyniri ve makarna hamurundan oluşan bir yemektir. İlk kez 14. yüzyılda yapıldığı düşünülen lazanya, yalnızca kıymalı sosla değil, sebzeli ve tavuklu versiyonları ile de bilinir. Lazanya, fırın kabına yerleştirildikten sonra üzerindeki peynirler eriyene kadar pişirilir ve dilimlenerek servis edilir. İşte, evde kolayca deneyebileceğiniz 10 farklı lazanya tarifi:

  1. Lazanya

Listemize, orijinal lazanya tarifi ile başlıyoruz. Kıyma ve beşamel sosla hazırlanan lazanyanın porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Adım adım anlatımına bakarak kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Meksika Lazanyası

Meksika fasulyesi, havuç, kırmızı biber ve tortilla ile hazırlanan Meksika lazanyası, acı severlerin denemesi gereken tatlardan biridir.

  1. Kabak Lazanya

Kabak, kıyma, havuç, domates gibi malzemelerle hazırlanan kabak lazanya yapımında, makarna hamuru kullanılmaz. İsteğe göre kabak yerine patlıcan da tercih edilebilir.

  1. Lahana Lazanya

İç harcı pirinç ve kıyma ile doldurulan lahana lazanya, sarmalık lahana ile hazırlanır. Kekik eklenerek servis edilir.

  1. Karidesli Lazanya

Deniz ürünleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biri olan karidesli lazanya, küçük veya orta boy karideslerle hazırlanabilir.

  1. Mantarlı ve Tavuklu Lazanya

Mantar ve tavuk eti ile hazırlanan lazanya, 30 dakikalık pişirme süresinin ardından dilimlenerek servis edilir. Hem doyurucu, hem de çok lezzetlidir.

  1. Bolonez Soslu Lazanya

Beşamel sos yerine bolonez sosla zenginleştirilen lazanyayı, bir de böyle deneyin. Pişen lazanyaları, fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

  1. Domates Soslu Sarma Lazanya

Lavaşın kıyma ile doldurulmasıyla hazırlanan domates soslu lazanya, rulo şeklinde sarılır. Pişirme işleminin ardından üzerinde domates sos gezdirilir.

  1. Kuzu Etli Enginarlı Lazanya

Kuzu eti ve enginar ile hazırlanan lazanya, enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak lezzettedir. Özellikle kalabalık sofralarda tercih edilebilir.

  1. Patlıcanlı Lazanya

Kuşbaşı et ve patlıcanla doldurulan lazanya, tadına doyamayacağınız tariflerden biridir. Dilerseniz, sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pilaki tarifleri
  2. Volovan tarifleri
  3. Sebzeli sufle tarifleri
  4. Değişik kabak yemekleri
  5. Başlangıç yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu