Kuzu Kaburga Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
Kuzu kaburga nasıl marine edilir? Kuzu kaburga nasıl pişirilir? Kuzu kaburga en lezzetli nasıl olur? İşte, et yemeye doyamayanlar için fırında, tavada ve mangalda kuzu kaburga pişirme yöntemleri:

Kuzu kaburga, kuzunun göğüs boşluğunun her iki yanında bulunan göğüs kafesinden elde edilir. Az yağlı ve gevşek dokulu bir ettir. Bu yüzden kolay sindirilebilir. Kuzu kaburga, dana ve koyun kaburgasına göre daha fazla tercih edilir. Yumuşak ve sinirsiz bir et olduğu için, ızgara ve fırında pişirmeye uygundur. Ancak pişirme işleminden önce marine edilmesi ve 1 saat buzdolabında dinlendirilmesi gerekir. Böylece et daha yumuşak ve kıvamlı olacaktır. Kuzu kaburganın çok fazla pişirilmesi yumuşaklığını değiştirmez. Kuzu kaburganın tuzu en son ocağı kapatmadan önce eklenmelidir. İsteğe göre kaya tuzu veya himalaya tuzu kullanılabilir.

Tavada Kuzu Kaburga Nasıl Pişirilir?

  1. Kuzu kaburgaları zeytinyağı ve kekikli sos ile marine edip buzdolabında dinlendirin.
  2. Daha sonra tavaya bir miktar yağ ekleyin ve kızdırın.
  3. Kızgın tavanın üzerine kaburgaları koyun ve 5 dakika pişirin. İki tarafı toplam 10 dakika sürebilir.
  4. Kızaran kaburgaları tabağa alarak servis edebilirsiniz.


Fırında Kuzu Kaburga Nasıl Pişirilir?

Malzemeler; 1 kg kuzu kaburga, 2 diş sarımsak, 1 adet soğan, 1/2 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.

  1. Sosu için gereken malzemeleri bir kasede harmanlayın.
  2. Fırın tepsisinin üzerine kuzu kaburgaları dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Her tarafına gelmesine özen gösterin.
  3. Pişirme kağıdını sarıp üzerine alüminyum folyo sarın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika, ardından ısıyı 180 dereceye düşürerek 30 dakika pişirin. 
  5. Pişirme işlemini kontrollü bir şekilde yapmaya özen gösterin. Farklı bir sosla marine etmek için fırında kuzu kaburga tarifimize göz atın. Afiyet olsun.

Mangalda Kuzu Kaburga Nasıl Pişirilir?

  1. 1 yemek kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi kaburga etlerinin üzerine serpin ve elinizle ovalayarak harmanlayın.
  2. Etleri en az 3-4 saat üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirin.
  3. Mangalı yakıp ızgaranın üzerine kaburga etlerini dizin ve kızarana kadar iki tarafını da pişirin.
  4. Yağları eridikçe alev artacağı için etleri sürekli çevirmek önemlidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Bonfile nasıl pişirilir?
  2. Kuzu incik nasıl pişirilir?
  3. Oğlak eti pişirme yöntemleri
  4. Tavuk taşlık nasıl pişirilir?
  5. Sakatatlar nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?