Kuzu İncik Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
Kuzu incik en güzel nasıl pişirilir? Kuzu incik fırında kaç derecede pişer? Kuzu incik düdüklü tencerede pişer mi? İşte, düdüklü tencerede, tavada ve fırında kuzu incik pişirme yöntemleri:

İncik, kasaplık hayvanların bacak kısımlarında, dizleriyle paçaları arasında kalan kısma verilen isimdir. Kuzu ve dana incik gibi çeşitleri vardır. Kuzu incik, kuzu etinin pirzolayla birlikte en lezzetli kısmı olarak sayılır. Saray mutfağında da tüketilen kuzu incik, hem haşlama, hem kızartma, hem de fırınlama yöntemleriyle pişirilebilir. İnciğin lezzetli olması için, et taze olmalı ve baharatlarla zenginleştirilmelidir.



Kuzu İncik Düdüklüde Nasıl Pişer?

Malzemeler; 2 adet kuzu incik, 2 su bardağı sıcak su, 1 adet soğan, 6 dal maydanoz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak, karabiber ve tuz.

  1. Öncelikle incikleri yıkayın ve güzelce kurulayın.
  2. Ardından zeytinyağı ile ovalayın.
  3. İncikleri düdüklü tencerenin içerisine koyun ve yüksek ateşte her iki tarafını da mühürleyin.
  4. Üzerine dörde bölünmüş soğan, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, sarımsak ve 2 bardak suyu koyup tencereyi kapatın.
  5. Ortalama 1-5 saat kısık ateşte pişirin. Ara sıra kapağını dikkatli bir şekilde açarak suyunu kontrol edebilirsiniz.



Kuzu İncik Tavada Nasıl Pişer?

Malzemeler; 4 adet kuzu incik, 5 adet tane karabiber, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz.

  1. Teflon tavaya yağı ve karabiberi ekleyin. Kuzu incikleri tuzlamadan tavaya alın.
  2. Tavayı en küçük ocak gözüne alın ve altını iyice kısın. Kapağı kapattıktan sonra 2 saat çevirmeden pişirin.
  3. Ocağın ateşinin çok kısık olmasına özen gösterin. 2 saat sonra diğer tarafı çevirip ortalama 1-1,5 saat daha pişirin.
  4. Pişirme süresi bitmeden 15 dakika önce inciklere tuz serpiştirin.
  5. Pişirme esnasında ara sıra incikleri kontrol edin. Böylece yanmasını önleyebilirsiniz.



Kuzu İncik Fırında Nasıl Pişirilir?

Malzemeler; 2 adet kuzu incik, 1 yemek kaşığı tereyağı, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 gr arpacık soğan, 2 adet patates, 4 diş sarımsak, 4 su bardağı sıcak su, 1 dal biberiye, karabiber, havuç, kereviz sapı, 1 adet defne yaprağı, tuz. (İsteğe göre badem)

  1. Patateslerin kabuğunu soyun ve ortadan ikiye bölün. Havuç ve kereviz sapını iri iri doğrayın.
  2. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bütün olarak kenarda bekletin.
  3. Zeytinyağını derin bir tencereye alın ve kızdırın. Kuzu incikleri tencereye dikkatli bir şekilde yerleştirin.
  4. Yüksek ateşte bir tarafı en az 3 dakika olacak şekilde pişirin. Ardından diğer tarafı çevirip aynı işlemi uygulayın.
  5. Mühürlediğiniz etlere soğan ve sarımsakları ekleyin. Daha sonra patates, kereviz sapı ve havuçları da ekleyip kendi yağı ve suyunda malzemeleri çevirin.
  6. Tenceredeki malzemeleri ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
  7. Sıcak suyu fırın tepsisine aktarın. Üzerine biberiye, karabiber, tuz, tereyağı ve defne yaprağını ekleyin.
  8. Fırın kabının üstünü yağlı kağıt yardımıyla sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında ortalama 1 saat pişirin.
  9. Kuzu incikleri pişirdikten sonra yağlı kağıdı kaldırın. Etin üzerine kendi suyundan gezdirin. 
  10. Fırınlanmış kuzu inciği ince kıyılmış maydanoz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;

  1. Hindi pirzola nasıl pişirilir?
  2. Tavuk taşlık nasıl pişirilir?
  3. Ciğer pişirme yöntemleri
  4. Bonfile nasıl pişirilir?
  5. Biftek nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı
Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet