Kuzu Etli Yemekler: Kuzu Etiyle Yapılan Lokum Gibi 41 Nefis Tarif
''Kuzu etinden ne yemek yapabilirim?'' diyenleri böyle alalım. İşte, lokum gibi yumuşacık kıvamıyla aklınızı başınızdan alacak, vücut için protein deposu olacak kuzu etli 41 nefis tarif:

Kuzu eti, en sağlıklı ve en çok tercih edilen kırmızı et çeşitlerinden biridir. Kuzunun but, kaburga, sırt, incik gibi farklı bölümlerinden birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Kuzu etinin bazı bölümleri çok yumuşak iken, bazı bölümleri sert olabilir. Bu yüzden kullanılacak bölüme göre pişirme yöntemi seçilmelidir. Kuzu etinin pişirilmeden önce marine edilmesi ve taze bir şekilde tüketilmesi yumuşak kıvamda olmasını sağlar. Kuzu etiyle ne yemek yapacağınıza geçmeden önce, kuzu eti parçalama yöntemlerini izleyebilirsiniz. 

Kuzu Etli Yemekler

  1. Fırında Kuzu Karski

Kuzu karski, hayvanın sırt kısmından çıkarılan ete verilen isimdir. Patates, soğan, domates gibi sebzelerle fırında pişirilir. Kekik ve zeytinyağı ile marine edilen bu et, fırında ortalama 2 saat kadar pişirilir.

  1. Kuzu Gerdan

Kuzu gerdan, tuz, sarımsak ve biberiye ile hazırlanan bu yemek, kalabalık sofralar için idealdir. Fırın buharında 4 saatte pişirilen gerdan eti, sade bir şekilde sunulabilir.

  1. Airfryer'da Kuzu Omuz

Zeytinyağı, sarımsak ve kekik ile marine edilen kuzu omuz, airfryer'da 2 buçuk saat pişirilir. Lezzetini artırmak için yanına arpacık soğan, baby havuç ve kuşkonmaz ekleyebilirsiniz.

  1. Kuzu İkilisi

Şef Mesut Çıvgın'ın özel tariflerinden biri olan kuzu ikilisi, kemikli kuzu kol ve kuzu pirzoladan oluşur. Pişirme süresi uzun olan bu tarif, naneli bulgur pilavı yatağında sunulur. Şık görünümü ile davet sofraları için idealdir. 

  1. Keşkekli Kuzu Tandır

Kuzu kol, havuç, patates ve tereyağı ile hazırlanan kuzu tandır, dövme buğday ve nohut ile hazırlanan keşkek eşliğinde sunulur. Kuzu etinin pişirme süresi yaklaşık 3 saattir.

  1. Cartlak Kebabı

Kuzu ciğerinin baharatlarla marine edilmesiyle hazırlanan bu kebap, etin şişe dizilerek ızgarada pişirilmesiyle hazırlanır. Yanında lavaş ve maydanoz salatası ile birlikte sunulur. 

  1. Et Mansaf

Kıyma, iri doğranmış kuzu eti ve pirinç ile hazırlanan et mansaf, Lübnan mutfağından yayılan lezzetlerden biridir. Antep fıstığı ve çam fıstığı ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Nar Ekşili Kuzu

Kalye ismiyle bilinen ve Osmanlı mutfağında yapılan bu yemek, kuşbaşı kuzu eti, nar ekşisi, nar taneleri, bal ve sarımsak ile hazırlanır. Güveçte pişirilmesi önerilir.

  1. Gömeç

Kuzu sırtı, karides, soya sosu ve sriracha sosu ile hazırlanan gömeç, Şef Mehmet Yalçınkaya'nın füzyon mutfağına kattığı lezzetlerden biridir. Çıtır pırasa garnitürü ile birlikte sunulur. 

  1. Kuzu Etli Ayva Beğendi

Kuzu eti, ayva, tereyağı, badem sütü ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu tarif, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Ortalama 1 saat 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. 

  1. Beğendili Kuzu İncik

Kuzu incik, kuzu etinin en çok tercih edilen bölümlerinden biridir. Düdüklü tencerede pişirilen kuzu incik, patlıcanlı beğendi yatağında sunulur. Havuç, soğan gibi malzemelerle renk katılır. 

  1. Kuzu Kol Tandır

Kuzu kol, soğan, sarımsak, havuç, pancar, bezelye ve ısırgan otu ile hazırlanan bu yemek, şık görünümü ve lezzetiyle özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. 

  1. Terbiyeli Kuzu Eti Çorbası

Kuzu etini çorba yapımında kullanmak isteyenler için de bir önerimiz var. Kuzu gerdanı, et suyu, nohut ve buğday ile hazırlanan terbiyeli çorbayı, özellikle kış aylarında tüketebilirsiniz.

  1. Kuzu Uykuluklu Pide

Kuzu uykuluklarının kereviz sapı ve havuç ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, ev yapımı pide hamuru ile birlikte sunulur. Uykuluklar haşlandıktan sonra sotelenir, ardından fırında pişirilir.

  1. Kuzu Çöp Şiş

Kuzu etinin soğan suyunda marine edilmesi ile hazırlanan bu yemek, marul salatası eşliğinde sunulur. Marine edilen etler, çöp şişlere geçirilir ve ızgarada ortalama 30 dakika pişirilir.

  1. Çömlek Kebabı

Çömlek kebabı, kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu kol, kuyruk yağı, domates, biber ve soğan ile hazırlanır. Malzemeler çömleğe doldurulduktan sonra fırında 3 saat pişirilir. Ardından çömlek kırılarak servis edilir. 

  1. Kuzu Etli Kestane Aşı

Kestane, kuzu eti, un ve zerdeçal ile hazırlanan bu yemek, özellikle yöresel bölgelerde tercih edilir. Yanında bulgur pilavı hazırlayarak zengin bir menü oluşturabilirsiniz.

  1. Küşleme

Kuzu bonfile ile hazırlanan bonfile, kuzunun zeytinyağı, bal, yoğurt, salça ve soğan suyu ile marine edilmesiyle lezzetlendirilir. Et, tavada mühürlenerek arkalı önlü olacak şekilde pişirilir ve servis edilir.

  1. Ispanaklı Patates Püresi Yatağında Kuzu Pirzola

Zeytinyağı, sarımsak ve kekik ile marine edilen kuzu pirzola, yapışmaz tavada ortalama 10-15 dakika pişirilir. Ispanak ve patatesle hazırlanan püre, servis tabağına yatak olarak eklenir. Üzerine pirzolalar ilave edilerek servis edilir.

  1. Kuzu Ciğer Dolma

Kuzu gömleğinin tezgahta açılıp, ciğer, fıstık ve kuş üzümlü iç pilav ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, farklı dolmalar denemek isteyenler için idealdir. Fırında pişirme süresi 1-2 saat aralığındadır.

  1. Pazılı Kuzu Sırtı Dolması

Kuzu sırtının pazı ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Rulo şeklinde sarılan kuzu sırtı, fırında 10 dakika pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

  1. Portakallı Kuzu Tandır

Kuzu etine yakışan lezzetlerden biri de portakaldır. Portakal, mısır, maydanoz sapı ve kereviz sapı ile hazırlanan kuzu tandırı, tırnak pide eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu

Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu yemek, kuzunun kol bölümünden oluşur. Lokum gibi yumuşacık kıvamıyla özel günlerde sunabileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Limonlu Ciğer Kavurma

Kuzu ciğerinin sarımsak, biber ve domates ile birlikte kavrulmasıyla hazırlanan bu yemek, özellikle Adana'da çok sevilir. Aroma katmak için, limon suyu veya portakal suyu ilave edebilirsiniz.

  1. Yahni

Arpacık soğan, sıcak su ve kuzu eti ile hazırlanan yahni, Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan tariflerden biridir. Yöreden yöreye göre farklı çeşitlerde hazırlanır. İsteğe göre havuç ve patates ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

  1. Hünkar Beğendi

Kuzu etinin domates ve soğanla kavrulmasıyla hazırlanan hünkar beğendi, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Yapımında közlenmiş patlıcan beğendisi ve kemiksiz kuzu budu kullanılır.

  1. Körili Kuzu Madalyon

Kasaplarda şişe takılmış bir biçimde satılan kuzu madalyon, zeytinyağı ile marine edilir. Ardından yüksek sıcaklıkta mühürlenir ve köri ile soslanarak servis edilir. 

  1. Fırında Kuzu Kaburga

Kuzu kaburganın yoğurt, zeytinyağı ve salçalı sosla zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, özellikle bayram sofralarında tercih edilir. Patates püresi yatağında sunabilirsiniz.

  1. Kuzu Külbastı

Kuzu külbastı, etin zeytinyağı, kekik, deniz tuzu, sarımsak ve karabiberle marine edilmesiyle hazırlanır. 1 saat dinlendirilen et, ortalama 10 dakika tavada mühürlendikten sonra servis edilir.

  1. Kuzu Etli Karnıyarık

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan karnıyarığı, kıyma yerine kuşbaşı kuzu eti ile hazırlamaya ne dersiniz? Fırında 30 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edebilirsiniz.

  1. Et Kavurma

Düdüklü tencerede 25 dakika haşlanan kuzu etini, maden suyunda pişirdikten sonra pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Yemeğinizi sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

  1. Sebzeli Kuskuslu Kuzu Şiş

Sirkeli sosla marine edilen kuzu şişi, fırında 25 dakika pişirin. Havuç, biber, kabak ve fesleğen ile zenginleştirilen kuskusu, servis tabağına alın. Üzerine pişirdiğiniz kuzu şişleri ekleyerek servis edin.

  1. Kuzu Rosto

Kuzu eti, patates, havuç soğan, adaçayı yaprağı, defne yaprağı, biberiye yaprağı ve kekik dalı ile hazırlanan kuzu rosto, en aromatik tariflerden biridir. Fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. 

  1. Kuzu Etli Şevketi Bostan

Şevket-i bostan özellikle Ege mutfağında tüketilen bir bitkidir. Kuzu eti ile zenginleştirilen şevketi bostanı, terbiye hazırlayarak lezzetlendirebilirsiniz.

  1. Şiveydiz

Gaziantep yöresi ile özdeşleşen şiveydiz, kuşbaşı kuzu eti, nohut ve yoğurt ile hazırlanır. Terbiye ile zenginleştirilen bu yemek, tereyağlı naneli sosla birlikte sunulur.

  1. Kuzu Etli Barbunya Fasulye

Barbunya fasulyesinin kuzu eti ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, akşam için sulu yemek hazırlamak isteyenlere önerilir. Üzerine kekik dalı ekleyebilirsiniz.

  1. Kuzu Etli Tas Kebabı

Kuzu eti, arpacık soğan, kuyruk yağı, nar pekmezi ve maydanoz ile hazırlanan tas kebabı, yöresel lezzetlerden biridir. Yapımında mutlaka arpacık soğan kullanmanız gerekir.

  1. Kuzu Etli Enginar

Enginar, tereyağı, kuzu eti, limon suyu ve dereotu ile hazırlanan bu yemek, enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir.

  1. Kuzu Burger Köfte

Kuzu döşün kıyma şeklinde çekilmesi ile hazırlanan bu hamburger, dışarıda yediklerinizi aratmayacak lezzettedir. Turşu, cheddar peyniri ve soslarla zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kuzu Etli Ayva Dolması

Ayvanın kuzu eti, çam fıstığı, yenibahar ve kuş üzümü ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu dolma, fırında ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. 

  1. Kuzu Mutancana

Osmanlı mutfağından miras kalan mutancana, kuzu kuşbaşı, badem, kuru kayısı, kuru incir, mürdüm eriği, bal ve sumak ile hazırlanır. Kuzu mutancanayı defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Dana etli yemekler
  2. Kuzu gerdan nasıl pişirilir?
  3. Kuzu kaburga nasıl pişirilir?
  4. Kuzu incik nasıl pişirilir?
  5. Şef Mehmet Dağ'dan kuzu etli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?