Kuver Nedir? Neden Alınır?
Restoranlarda hesapta gördüğünüz kuverin ne olduğunu biliyor musunuz? Kuver nedir? Neden kuver alınır? İşte, kuver hakkında bilmeniz gerekenler:

‘Kuver ne demek? ’ sorusu bu sıralar birçok insanın merak ettiği bir sorudur. Restoranlarda yemek sonrasında hesapta gördüğünüz kuver kelimesinin ne anlama geldiği merak konusu. Peki kuver nedir? Restoranlar neden kuver ücreti alır? İşte, kuver hakkında merak edilenler:


Kuver Nedir?

  1. Kuver Fransızca'dan dilimize geçen bir kelimedir. TDK’da kelime anlamı ‘lokantalarda yemeklerin servisinden önce masaya serilen örtü.'
  2. Aynı zamanda kelime anlamı örtüyle birlikte servis edilen çatal, kaşık, şamdan, tuzluk v.b şeylerin servise sunulmasından dolayı alınan ücret anlamına gelmektedir.


Kuver Neden Alınır?

  1. Kuver ücreti restoranın sabit ürünlerini servis etmesi sonucunda alınan paradır. Buna çatal, kaşık, bıçak, tuzluk, bardak gibi ürünler dahildir. 
  2. Masaya oturulan kişi sayısına göre kuver ödenir. 
  3. Dünya ülkelerinde de alınan kuver ücretine su dahildir ancak Türkiye'de genellikle dahil edilmez.
  4. Kuver ücretini alıp almama kararı restorana göre değişir. Aynı şekilde bu ücrette restoranın kendi belirlediği bir rakamdır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Restoran açmanın püf noktaları
  2. Hangi restorana gitmeli
  3. Sorumlu restoran hareketi
  4. Restoran açmak için ne yapılmalı

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı