Kuru fasulye, Türk mutfağında sıklıkla yapılan klasik yemeklerden biridir. Yörelere göre yapım şekli, fasulye cinsi ve pişirme yöntemi değişkenlik gösterebilir. En klasik halinde salça, soğan ve kuru fasulye ile hazırlanır. İçerisine kuşbaşı et, pastırma ya da kıyma eklenebilir. Klasik yemeklerden kuru fasulye yanına yakışacak tarifleri sizler için listeledik. İşte kuru fasulye yanına çok yakışacak, birbirinden lezzetli 13 tarif:
Nefis mi nefis kuru fasulye tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Semizotu, salatalık, yoğurt, sarımsak ve mayonez ile hazırlanan bu salataya çilek ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Bu salata kuru fasulye yanında ferahlatıcı bir alternarif olacaktır. Kuru fasulyenin tartışmasız en yakışanı sade pirinç pilavıdır. Üstünde ya da yanında servis edilir. Pirinç pilavı yerine daha hafif bir pilav tercih etmek isterseniz bulgur pilavı deneyebilirsiniz. Bulgur pilavı da pirinç pilavı gibi kuru fasulye ile çok yakışacaktır. Klasik lezzetlerden biri ile karşınızdayız. Domates, biber, soğan ve biberle hazırlanan bu tarife bayılacaksınız. Bol malzemeli bir salata arayanlar için önerimiz, gavurdağı salatası. Malzemelerin küçük küçük doğranmasıyla hazırlanan bu salatayı, nar ekşili sosla birlikte servis edebilirsiniz. Kuru fasulye denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de, cacıktır. İsteğe göre nane ve dereotu ile zenginleştirilen cacık, 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra sunulabilir. Kuru fasuye yannda serinletici ve besleyici bir alternatif arıyorsanız kesinlikle yoğurt iyi bir seçenek. Ancak hazır yoğurt kullanmak yerine, kendi yoğurdunuzu hazırlayarak sağlıklı beslenebilirsiniz. Naneli ayran, içerisindeki nane ve yoğurdun tazeliği ile oldukça ferahlatıcı ve uyumlu bir seçenek. Kuru fasulye diyince ilk akla gelenlerden biride turşudur. Turşunun her versiyonu kuru fasulye ile çok yakışır. Fasulye turşunu da deneyebilirsiniz. Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir.Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze sofralarınıza renk katacak. Türk mutfağına özgü bir tatlı olan şekerpare, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Şerbetli olan bu tatlı kuru fasulye sonrasında servis edilmeye çok uygundur. Lezzetli ve pratik bir alternatif olan irmik helvası, kuru fasulye ardından servis edilebilir ve çok yakışır. Yanında dondurma ve tarçınla servis edilir. Trabzon'un Hamsiköy yöresi ile özdeşleşen hamsiköy sütlacı, Karadeniz mutfağının en gözde tariflerinden biridir. Kuru fasulye sonrasında ikram edilebilir. Şunlara da göz atın;