Kurabiye Yaparken Bunları Bilmeden Geçmeyin
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mis gibi kokan taptaze kurabiyelere kim hayır diyebilir ki? Her ısırıkta ağızda dağılan, tam kıvamında kurabiyeler yapmak hayal değil! İşte mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacak kurabiye yapmak için 10 altın ipucu!
Kurabiye Yaparken Bunları Bilmeden Geçmeyin

Kurabiyeler ya fazla sert ya da olması gerekenden fazla dağılır. Oysa birkaç küçük püf noktasını bilmek, evde fırından yeni çıkmış pastane kalitesinde kurabiyeler yapmanızı sağlar. İşte; kurabiyelerinize lezzet ve kıvam katacak 10 püf noktası!

kurabiye

Malzemeleri Oda Sıcaklığına Getir

Tereyağı, yumurta gibi malzemeler oda sıcaklığında olursa, karışım daha homojen olur ve kurabiyeler daha iyi kabarır.

Tereyağını Doğru Kullanın

Tereyağı ne çok erimiş ne de çok katı olmalı. Yumuşak (parmağınızla bastığınızda iz bırakacak kıvamda) olursa en ideal dokuyu yakalarsınız.

Şekeri ve Yağı İyi Çırpın

Şekerle yağı iyice çırpmak, kurabiyeye hafiflik ve çıtırlık katar. Bu adımı aceleye getirmeyin.

Unu Eleyerek Ekleyin

Unu mutlaka eleyerek ekleyin. Böylece topaklanma olmaz ve kurabiye daha hafif olur.

Hamuru Fazla Yoğurmayın

Unu ekledikten sonra hamuru sadece toparlanana kadar karıştırın. Fazla yoğurursanız kurabiyeler sert olur.

Dinlendirin

Hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Böylece daha kıyır kıyır ve şekli düzgün kurabiyeler elde edersiniz.

Fırını Önceden Isıtın

Kurabiyeleri sıcak fırına verin. Aksi halde yayılabilir ve formunu kaybedebilirler.

Pişirme Süresini İyi Ayarlayın

Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak olabilir. Soğudukça sertleşeceklerini unutmayın. Fazla pişirirseniz kuru olurlar.

Pişirme Kağıdı Kullanın

Tepsiyi yağlamak yerine pişirme kağıdı kullanın. Böylece kurabiyeler hem yapışmaz hem de altları fazla kızarmaz.

Farklı Tatlar Katın

Vanilya, tarçın, limon kabuğu rendesi, fındık, çikolata parçaları gibi malzemelerle hamuru zenginleştirin. Küçük dokunuşlar büyük fark yaratır.

Şunlara da göz atın:

  1. Şans Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları
  2. Pastane Usulü Basit ve Pratik 4 Tuzlu Kurabiye Tarifi
  3. Elmalı Kurabiye Nasıl Saklanır?
  4. Kurabiye Hamurunun Sıcaklığı Neden Önemlidir?
  5. Kurabiye Hamurunu Ne Kadar Çırpmalısınız?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

10 Dakikada Ne Pişirilir?
Dolma Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
Şık Sunumuyla Kanepe Yapmanın 5 Pratik Yolu
Sebzeli Krep Yapmanın 7 Lezzet Sırrı
Evde Mantar Pişirmeden Önce Bilinmesi Gereken 5 İpucu
Bu Taktiklerle Un Kurabiyesi Asla Dağılmıyor, Ağızda Eriyor!