Kurabiye Hazırlarken Yapılan Pişirme Hataları
Kurabiye birçokları için favori bir tatlıdır. Damla çikolatadan yulaf ezmeli kuru üzüme, zencefilli şekerlemeden fıstık ezmesine ve daha fazlasına kadar pek çok çeşitle tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilir. Peki kurabiye hazırlarken yapılan pişirme hataları nelerdir?

Kurabiye birçokları için favori bir tatlıdır. Damla çikolatadan yulaf ezmeli kuru üzüme, zencefilli şekerlemeden fıstık ezmesine ve daha fazlasına kadar pek çok çeşitle tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilir. Kurabiyeler genellikle yapımı ve pişimi kolay unlu mamullerdendir. Fakat pişirme hataları sıklıkla yapılır. Sizlere bugün kurabiye hazırlarken yapılan pişirme hatalarından bahsettik. Bazı adımlara dikkat ederek mükemmel kurabiyeler pişirebilirsiniz. İşte, kurabiye hazırlarken yapılan pişirme hataları:


  1. Malzemelerinizin Kalitesini Kontrol Etmemek

Karıştırma ve hazırlama işlemine başlamadan önce kilerinizde stokta neler olduğunu kontrol edin. İki fincana ihtiyacınız varken sadece bir fincan una sahip olduğunuzu veya tarifinizin %70'inde çikolata parçalarının bittiğini fark etmekten daha kötü bir şey yoktur. Herhangi bir pişirme veya fırınlama girişiminde olduğu gibi, mizansınızı yerinde hazırlayın, tarifte belirtilen tüm malzemeleri çıkarın ve her bir öğenin stok seviyelerini kontrol edin. Karıştırma kaselerinizi toplayın, fırın tepsilerini sıralayın ve fırınınızı önceden ısıtın, böylece işlem için hazır ve toplanmış olursunuz; malzemeleri ve ekipmanı hazırlamak başarı olasılığını artırır.

Malzemeleri çıkarırken, son kullanma tarihlerini kontrol ederek her bir öğenin tazeliğini ve kalitesini kontrol ettiğinizden emin olun. Pek çok fırın malzemesinin uzun raf ömrüne rağmen çabuk bozulurlar ve zamanla bayatlayabilirler- bu adım özellikle kabartma tozu ve kabartma tozu için önemlidir. Kabartma tozu ve karbonat, pişirme işleminde mayalayıcı maddeler olarak işlev görür ve fırında doğru kimyasal reaksiyonların gerçekleşmesi için gereklidir. Bu iki bileşen taze değilse istenilen reaksiyon gerçekleşmez ve kurabiyenin tadı, dokusu ve görünümü bozulur. Kabartma tozu veya kabartma tozunun ömrünün geçip geçmediğini anlamak için kabın üzerindeki son kullanma tarihine bakın veya sıcak su ve sirke testini kullanın. Bu yöntemi kullanmak için, sıcak su ve sirkeyi bir miktar soda veya tozla karıştırmanız yeterlidir; köpürmeye başlarsa hala aktiftir, değilse atıp yeni bir kap almalısınız.


  1. Yanlış Ölçüm Malzemeleri

ABD listelerindeki çoğu pişirme tarifi, bardak, yemek kaşığı ve çay kaşığı cinsinden içerik miktarlarını listeler, ancak bu geniş ölçüm tarzı, çeşitli sonuçlara yol açabilir. Markette alışveriş yaparken, badem, hindistan cevizi veya pirinç unu gibi glütensiz seçeneklerden bahsetmeye bile gerek yok, çok amaçlı, tam buğday ve hamur işi gibi birçok farklı un türü vardır. Un türlerine göre su alma ve glüten oranı farklı olacaktır.

Sadece un türleri farklılık göstermekle kalmaz, aynı zamanda ölçüm teknikleri de farklılık gösterir. Tepeleme ya da silme koymanız, farklı su bardakları kullanmanız yanlış ölçüme sebep olacaktır ve sonucu değiştirecektir.

  1. Sabırlı Ol

Şeker veya fıstık ezmeli kurabiyeler için olanlar gibi basit görünen tarifler arasında acele etme arzusu vardır; ancak aceleyle hareket etmek, kısayolları teşvik edebilir ve tereyağı veya yumurtaları oda sıcaklığına (21 derece) getirmek gibi ayrıntıları göz ardı edebilir.

Tarifinizin aceleye getirmek istemeyeceğiniz başka bir kısmı var mı? Hamurda küçük hava cepleri oluşturduğu ve parti başına birkaç çerezle sonuçlandığı için tereyağı ve şekeri uygun şekilde kremalamak önemlidir. Bir sonraki adıma geçmeden önce elektrikli bir karıştırıcı ile yaklaşık beş dakika sabırla havadar bir doku elde edin.

Hamurunuz hazırlandıktan sonra, pişirmeden önce hamuru soğutma zamanı geldiğinde başka bir sabır testi ortaya çıkar. Bu adım yağları katılaştırır, tatları yoğunlaştırır ve kurabiyelerinizin yayılmasını kontrol eder. Yeni yapılmış hamuru doğrudan fırına atma cazibesine rağmen, bu atlanacak adım değildir. 30 dakikalık soğutma bile tat, boyut ve şekil açısından gözle görülür bir fark yaratabilir.

  1. Fırın Tepsisini Doğru Şekilde Hazırlayın

Hazırlığının bir parçası olarak, fırın tepsinizi astarlamak, kurabiyelerin yapışmasını önlemek için çok önemlidir. Fırın tepsinizden bir kurabiyeyi çekip çıkarmaktan daha kötü bir şey yoktur, sadece bir parça kaldığını fark edersiniz. Yağlı kağıdı veya silikon pişirme matı kullanmak, kurabiyelerin yapışmasını engelleyebilir. Bazı tarifler, fırın tepsisini tereyağı veya fırın spreyi ile kaplamayı gerektirir, ancak aşırı yağlama dürtüsüne karşı koyun.

Çerezlerinizin sıcak hava sirkülasyonunu genişletmek ve desteklemek için yeterli alana sahip olduğundan emin olun. Bir fırın tepsisine mümkün olduğu kadar çok kurabiye sıkıştırmak, kurabiyelerin çarpık şekillere bağlanmasına neden olabilir.


  1. Fırın Komplikasyonlarından Kaçının

Geleneksel fırınlar en iyi ihtimalle yaklaşık sıcaklıkları tahmin edebilir ve çoğunda sıcak noktalar ve soğuk noktalar vardır. Pişirme kalıplarına dikkat ederek fırınınızı test etmek yardımcı olabilir. Fırınınızın hangi bölgesi ne kadar çalışıyor tam olarak anlamak için fırın tepsisine şeker serpin. Şekerin hangi kısmı ne kadar eridi gözlemleyerek fırınınızın hangi bölgesi ne kadar ısıtıyor gözlemleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Çiğ kurabiye hamuru yemek güvenli mi?
  2. Kurabiye hamurunu neden dinlendirmeniz gerekir?
  3. Tuzlu kurabiye tarifleri
  4. Meyveli kurabiye tarifleri

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Pratik Yılbaşı Tarifleri: Yılbaşı İçin Hazırlaması Kolay 7 Tarif
Yılbaşı Ritüelleri: Şans ve Bereket İçin 23 İlginç Ritüel
Ekonomik Yılbaşı Yemekleri: Yeni Yıla Özel 25 Düşük Bütçeli Tarif
2024 Yılında Okurlarımız Tarafından En Çok Okunan 10 Haber
Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu